Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan: 1.2 milyarlık desteği Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz

Erdoğan: 1.2 milyarlık desteği Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz
0
37

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
Erdogan%2DKurban%2DBayrami%2Dndan%2Donce%2Dodeyecegiz%2D%2D223249%2Ejpg

Erdoğan, ''Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira dayanağı, Kurban Bayramı'ndan evvel ödeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu sene 69. düzenlenen hasat bayramının Polatlı ve Ankaralı çiftçilerimizle bir arada tüm üreticilerimize hayırlara vesile olması için Rabbimden niyaz ediyorum. Sizler bugün yalnızca tarlanızdaki eserin hasadını yapmıyorsunuz, tıpkı vakitte her anı sabır, tevekkülle geçirilen 1 yıllık çalışmanın sonucunu de alıyorsunuz. Sizler Rabbimizin insanın istifadesine sunduğu toprağın, güneşin, suyun rahmetine bir kere daha şahitlik ediyorsunuz. Bu türlü bir günde buradaki çiftçilerimizin nezdinde Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilerimizin Hasat Bayramını kutluyorum.

Bugün açıkladığımız fındık fiyatları ile siz üreticilerimize hoş haber verdiğimizi düşünüyorum.

Türkiye'nin birinci yerli üretim traktörünün tanıtımını ve üretimini yaptık. 45 dakika şarj müddeti ile 7 saat araklıksız çalışabilen ve 105 beybir gücü ile seri üretime hazır. Bu projenin hayata geçmesine emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Yağlı tohum ve hububatta ödemeleri olan üreticilerimize bu muştuyu veriyorum. Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira dayanağı Kurban Bayramı'ndan evvel ödeyeceğiz.

Düzce'de sel ve heyelanda çiftçilerimiz önemli ziyan gördü. Tarım sigortası bulunan üreticilerin ziyanları karşılanacak.- Devlet olarak Düzceli kardeşlerimizin gereksinimlerinin giderilmesi için gerekeni yapacağız. Düzce halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Artık devletler tarımı, ulusal güvenliklerinin yapı taşlarından biri olarak görüyor. Besin güvenliğini garanti altına almak, altını çizerek söylüyorum; ülkemiz için tıpkı vakitte bir ulusal güvenlik sorunudur.

Ziraî üretimi stratejik bir dal olarak kıymetlendiriyoruz. Tarım kesimimiz 5 milyon vatandaşımıza da istihdam sağlıyor. Biz sayılarla, oranlarla, karşılaştırmalarla konuşmayı severiz.

Ziraî hasılada dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sıradayız bay Kemal. Meyve eserlerinin tamamında kendimize kâfi durumdayız.

Ziraî eser ihracatımızı yaklaşık dört kat artırarak 18 milyar Dolar'a çıkardık. Ziraî üretimde dünyada yedinci, Avrupa'da birinci sıradayız.

Organik tarıma büyük kıymet veriyoruz. Vazifeye geldiğimizde organik tarım ve tohum üretimine öncelik verdik. Organik üretim yüzde 665 arttı. Hükümetlerimiz periyodunda kaliteli tohum üretimi konusuna da dayanak verdik ve çok hoş sonuçlar elde ettik.

CET tohumu projesiyle bitki çeşitlerini muhafaza altına alıyoruz.

Genç jenerasyonların tarımdan çok kendilerini daha garantili gördükleri mesleklere yöneldiğinin farkındayız.

Hayatta konfordan çok yetiştirmenin sevincini aramak gerekir, gençlerimizin tarıma olan ilgisini artırmak çok kıymetli, köye dönüş projelerini başlattık. Yalnızca son üç yılda genç çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan takviye 1,5 milyar lira.

2023'e kadar desteklediğimiz proje sayısını 20 bine ulaştırmayı hedefliyoruz.

Tarım bölümünü savunma sanayii ve turizm ile birebir kategoriye aldık.

780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızda ne, nerede, ne kadar ekliyor, ne kadar hayvan yetiştiriliyor hepsini bileceğiz. Tohumdan sofraya tüm süreç tahlili yapılarak kayıt altına alınacak.

Ülkemizde 2023 yılında tarım ve hayvancılıkta dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getireceğiz. Biz her vakit yeni tekliflere, projelere, sistemlere açık bir takım olduk.

Biz arbedenin, tansiyonun muhakkak yanında değiliz, Türkiye'ye hizmet etmenin peşindeyiz.

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt