Erdoğan 3 çocukta ısrarlı Erdoğan 3 çocukta ısrarlıBende hamdolsun 4 tane var Keşke 56 olsaydı Ben memnunum13052008 13:46 1549039996 1549039996 erdogan3cocuktaisrarli5c54798105a63erdogan3cocuktaisrarli5c54798105a63 http:wwwhaberturkcom20080513kuturesimerdogan3kucuuuukkk123 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aileyi köreltmek, aileyi imha etme anlayışına hiçbir zaman sıcak bakmadıklarını belirterek, ''Eğer Tayyip Erdoğan, 'Bu ülkede her ailede en az 3 çocuk olmalıdır' diyorsa, işte bu düşünceyle diyor Bunu söylerken 2040, 2050 Türkiye'sini düşünerek söylüyor'' dedi ''BİZİM İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ'' Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, bu haftanın bununla birlikte, ''Aile haftası'' olarak kutlandığını, Pazar günü de ''Anneler Günü'' olduğunu hatırlatarak, ''Gerçi bizim için her gün, Anneler GünüBiz kalkıp da bunu ayrı yaklaşımlarla bir günü, Anne Günü olarak ilan etmeyi, anaya saygısızlık olarak görürüz Bizim inancımızda, bizim değerlerimizde annelerin ayaklarının altı öpülür Çünkü cennet, annelerin ayakları altındadır Özelliği burada'' dedi ''Ana başa taç imişHer derde ilaç imiş Bir evlat pir olsa da Anaya muhtaç imiş'' dörtlüğünün de boşu boşuna söylenmediğini kaydeden Erdoğan, ''Biz bu hoşgörüyle analarımıza yaklaşırız Sevgili anneciklerimize bu saygı içinde ulaşmanın gayreti içerisinde oluruz'' diye konuştu Kendi siyasi anlayışlarında, muhafazakar ve demokrat kimliğinde, parti olarak yola çıkarken hedefe aileyi koyduklarını anlatan Erdoğan, aile hedefli bir anlayışla yolculuğu devam ettirdiklerini vurguladı ''DÜŞÜNCELERİMİN ARKASINDAYIM'' ''Aileyi köreltmek, aileyi yok etmekBu anlayışa hiçbir zaman sıcak bakmadık, bakmıyoruz'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu: ''Eğer Tayyip Erdoğan, 'En az bu ülkede her ailede 3 çocuk olmalıdır' diyorsa, işte bu düşünceyle diyor Bunu söylerken 2040, 2050 Türkiye'sini düşünerek söylüyor Genç ve enerjik bir Türkiye'yi korumanın ve ileriye götürmenin düşüncesiyle söylüyorum Hani o bazı kuru sıkı bahaneler var ya Bu bahanelerin hepsi, farklı yerlerden taşınan ve ülkemin geleceğini karartmaya dönük düşüncelerdir Bunlara katılmıyorum Bu kadar açık söylüyorum ve düşüncelerimin de arkasındayım Bazıları çıkar böyle, terbiye, adap dışı yaklaşımlar sergileyebilirler Lakin acilen dünyada, gelişmiş ülkelerde bile bunun ne nedenli manâlı olduğunu o yaşayanlar kendileri söylüyorlar Üste para, takviye veriyorlar, 'Yeter ama nüfusu artıralım, gençleştirelim' diye Biz ülkemizi bu duruma çökertmek istemiyoruz Bakın her tarafta ne konuşuyoruz, konuştuğumuz şey şudur; 'Biz enerjik bir ülkeyiz' Neye dayanarak bunu söylüyorsun?'Çünkü bizim nüfusumuz gençtir' diyoruz Niye, bunu kullanıyorsun o vakit? Kullanım Lafla, 'Nüfusum gençtir' demenin bir anlamı değil Şu andaki hesaplarla eğer bizim yükselme oranımız, şu andaki hızıyla giderse biz 2037 yılında yaşlanan bir nüfus dönemine giriyoruz Ondan sonra bunun bedeli çok ağır olacaktır ülkemize Bu hassasiyeti ben milletimden istiyorum Milletime de özellikle bu kişisel tavsiyemi yapıyorum Kabul edenler olur, etmeyenler olur Bunun bir mecburiyeti yok Ben yalnızca söylüyorum'' ''BEN HALİMDEN MEMNUNUM, KEŞKE BEŞ, ALTI OLSAYDI'' Konuşmasına, ''Ben halimden memnunum'' diyerek sürdüren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Ben öyle hamdolsun, çocuklarımla hemhal oldukçaDört tane var, keşke beş olsaydı, altı olsaydı Lakin dörtte kaldı Tüm bunları da samimi dileğim olarak söylüyorum İnançlı olarak söylüyorum, bilimsel olarak söylüyorum Bu işin bilimsel temeli var Ama diğerleri bilimsel konuşmuyor, bütün tersine bilim dışı konuşuyorlar Ha, 'Türkiye'nin geleceği yaşlı olsun, nüfus düşsün' diyorlarsa, o ayrı mesele Lakin şöyle bakalım, gelişmiş ülkelere, acaba bizim durumumuzda olanlar var mı? Var, nasıl var; örneğin Yunanistan, şimdi nüfusu yoğun şekilde azaldı Lakin yaptıkları yanlışı da böylece zannediyorum oysa anlamış durumdalar Çünkü önemli manada nüfus düştü, gayrı safi yurt içi hasıla yüksek görülsün diye herhaldeAma ciddi anlamda bir düşüş onlarda laf konusuAcilen de nasıl artar diye onun hesabını yapıyorlar'' ''İYİ YETİŞTİRME BİZİM SORUNUMUZ'' Toplumsal dokunun sağlamlığının aile yapısının gücüyle içten orantılı olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti: ''Efendim, 'İyi yetiştireceksin' İyi yetiştirme olayı bizim sorunumuz, siyasilerin sorunu, devleti yönetenlerin sorunu Eğer sen kalkar da bu ülkede mektep yapmazsan, hastaneleri ve doktorları geliştiremezsen, artırmazsan, 'Yeterli yok' dersenNeresi yeterli değil? Bugün Almanya'da bir öğretim üyesine 24 tıp öğrencisi düşerken, benim ülkemde bir öğretim üyesine 39 öğrenci düşüyor Hesap ortada, orada 24, bizde 39 Biz söz üretmişiz, iş üretmemişiz amaİlk kez şimdi okullar artıyor Doğu'da, Güneydoğu'da, Karadeniz'de, Türkiye'nin dört bir yanına ADSL sistemiyle yavrularımız buluşuyor Derhal gittiğimiz yeniden bilişim teknolojileri sınıflarını okullarımızda görüyoruz İşte buyurun üniversitelerdeki attığımız adımlar, hamleler Evelallah bu ülke patlayacak, göreceğiz Bilimde, sanatta, kültürde, her şeyiyleŞu anda Anadolu'da her tarafta adımlarımızı atıyoruz, tohumlamayı yapıyoruz, temeler oluşuyor ve neticesini de alacağız Hiç bundan endişeniz olmasın Gelecek bu noktada aydınlıktır Dinç ve geniş aile yapımızı korumamız, aile değerlerini yaşatmamız, aile içinde sağlanan dayanışma ruhunu canlı tutmamız büyük yük taşıyor Tüm irtibat organlarını enerjik tutmamız, etik değerlerine özellikle sahip çıkmamız, tüm bunlar kayda değer Bu milletin kendi değerlerinden imtiyaz vermemesi gerekir Her milletin kendine has değerleri vardır Türk milletinin de kendine has değerleri vardır, gelenekleri, görenekleri var Bunları bizim sağlam, diri tutmamız lazım ama ayaklarımız yere sağlam bassın Taklitçi değil, mukallit değil, kendi öz benliğini koruyan bir aile yapısı olarak bizim ortada olmamız lüzumlu Budur esas olan, manâlı olan Bunu korumamız gerekli'' Hükümet olarak sosyal hizmet politikalarını da sosyal takviye hizmetlerinin de temelinde aile bütünlüğünü korumak, cılız düşen aile yapısını güçlendirmenin yattığını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Aile kültürü, geleneksel yapımızın da temelidir Bütün Türkiye olarak 'Biz de bir aileyiz' diyebildiğimiz oranda gücümüze kuvvet katabilir, birlik ve bütünlüğümüzü koruyabiliriz Aile fertlerinin samimiyeti, şefkati, yardımlaşması, kucaklaşması gibi tüm bölgelerimiz, tüm vatandaşlarımız birbiriyle kenetlenmeli, bir ailenin fertleri olarak kendisini görebilmelidir'' diye konuştu AA