AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziemir Fuar Alanı'nda açıklamalarda bulunuyor.
Erdoğan 2023'de yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu açıkladı.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
'Büyük ve Güçlü Türkiye'yi de tekrar sizlerle inşa edeceğiz. Dağlarında açan çiçekleri, sırmaların saçan altın güneşi, uğrunda canlar feda edilen istiklaliyle bu gazi kent ulusal çabada düşmanı denize döktüğümüz yerdir. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye güneşinin birinci ışıklarının yükseldiği yerde inanıyorum burası olacaktır.
İzmir'den bu maksadımıza bu vizyonumuza uygun daha kuvvetli, daha samimi, daha coşkulu bir takviye bekliyoruz. Maalesef bu kent bir müddettir kendini temsil edenler bakımından talihsizlikler yaşıyor. Malum İzmir'in CHP'nin de başında olan bir milletvekili var. İzmirli vatandaşlarımın kendilerini temsil etmesi için meclise gönderdiği bu zat İzmir'in yolunu dahi bilmiyor. Bizim kadar İzmir'e gidip gelmiyor. İzmir'in sıkıntısıyla dertlenmek yerine mesaisinin birçoklarını Silivri'deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, terör örgütlerine payandalık yapmak için harcıyor.
Bu kentin lokal idareden kaynaklı sıkıntılarına tahlil geliştirmek yerine şahsımızla ve aile fertlerimizle ilgili daima yeni iftiralar üretiyor. Bugün bir dava daha kazandım. Sağolsun o bu türlü yaptıkça biz de davaları kazanıyoruz. Son kararlar da geldikçe uygun olan yerine Bay Kemal'in ismine hayır yapıyoruz.
Kendisi daha evvel İstanbul milletvekilliği yaptı. Fakat oranın da ilçelerini bilemeyecek kadar seçildiği yerden habersizdi. Daha vahimi bu zat kimi kentlerimize farklı ülke diyecek, kimi kentlerimizi öteki bölgeler sanacak kadar Türkiye'den de habersiz. Eline ne tutuşturulursa evrak diye kürsüde sallayan her seferinde mahkum olduğu halde palavradan ve iftiradan vazgeçmeyen zatın bugüne kadar ne seçildiği kentlere ne de ülkeye hiçbir hayrı dokunmadı.
Devletteki tek müktesebatı SSK'yı batırmaktan ibarettir. Kasetle geldiği genel başkanlığını korumak dışında ülkenin ve memleketin geleceği ismine hiçbir eforunu görmedik. Bu zat artık de Cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu da çıkıp adam üzere, delikanlıca yapmak yerine tıynetine uygun halde sütre gerisinden dolambaçlı yollardan gerçekleştirmeye çalışıyor.
Desteği halkımızdan istemek varken siyasi ikbalini yabancı büyükelçilerin inayetinde arıyor. Cehaletinden kaynaklanan gafları, kurnazlığından mülhem çelişkileriyle de bizleri vakit zaman güldürmüyor, eğlendirmiyor da değil.
Fakat bu da bir yere kadar, ülkenin idaresine talip olmak, CHP kürsüsünden gece yarılarında toplumsal medyada masasının etrafına, altına doldurduğu şürekâsının önünde şaklabanlık yapmaya benzemez. Artık masa etrafında top çevirme, ortaklarını yönetim etmek ismine milleti oyalama devranı geride kaldı. Vakit karar verme vakti.
(Kılıçdaroğlu'na) Ha teğe 'Cumhur İttifakı'nın adayı belirli olsun' diyorsun. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan.'