Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle paylaştığı görüntü iletisinde "Aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığının 14 Mart Tıp Bayramı törenine görüntü bildiri gönderdi.
14 Mart Tıp Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Sağlık çalışanlarımıza emekleri, uğraşları, fedakarlıkları için ülkem ve milletim ismine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Vazifesi başında vefat edenler başta olmak üzere, dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.
İnsanlığın son bir asrın en önemli sıhhat felaketlerinden birini yaşadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şimdiye kadar dünya genelinde 2 milyon 650 bin kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını global bir tehdit olmayı sürdürüyor. Salgın, bize 'Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözündeki hikmeti bir kere daha göstermiştir. Bu süreç tıpkı vakitte sıhhate ve sıhhat altyapısına yapılan yatırımın, ne kadar kıymetli, ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne sermiştir. Hamdolsun ülkemizde, insanların ambulans dahi bulamadığı, hastane kapılarından geri çevrildiği, yaşlı bakım konutlarında ilgisizlikten öldüğü vahim imajların hiçbirine meydan vermedik. Bu süreçte sizlerin yükünü hafifletmek hedefiyle, ortalarında yüksek kapasiteli kent hastanelerinin de olduğu 25 sıhhat tesisi ile 11 ek hizmet binasını hizmete açtık. En riskli kümelerden başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri ortasındayız. Hiç elbet bu başarıda en büyük hisse, gece gündüz demeden insanımızı sıhhatine kavuşturmak için koşturan sıhhat çalışanlarımıza aittir. Devletimiz ve milletimiz üzere şifa bulmasına vesile olduğunuz beşerler da sizlerin bu fedakarlığını asla unutmayacaktır. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son bir yıldır yürüttüğümüz çabayı muvaffakiyetle sonuçlandırmakta kararlıyız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehavete kapılmadan, "TAMAM" diyerek sembolleştirilen paklık, maske, aralık kurallarına uyarak uğraşın süreceğini vurgularken, kelamlarını şöyle tamamladı:
"Tüm vatandaşlarımızı, önlemlere riayet ederek, sıhhat çalışanlarımıza takviye olmaya çağırıyorum. Sözlerime son verirken sıhhat topluluğumuzun 14 Mart Tıp Bayramı'nı tekrar tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında misyon yapan doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sıhhat çalışanlarına şahsım, milletim ismine şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla."