Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan: 'Döviz Rezervinde Bir Düşüş Yaşandı; Yoktum, Cumhurbaşkanıydım'

Erdoğan: 'Döviz Rezervinde Bir Düşüş Yaşandı; Yoktum, Cumhurbaşkanıydım'
0
25

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-b0b6f6a2aeca259e1478dee61e909777bd214a1d.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında Merkez Banaksı'nın döviz rezervlerine de değindi. Erdoğan, 'Başbakanlığım devrinde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 'Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden öbür bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim' dediği konuşmasında dikkat çeken bir açıklama daha yaptı.

"Yoktum, Cumhurbaşkanıydım" ????

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerine ait şunları söyledi:

'Başbakanlığım devrinde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım.  Artık yine 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız, daha üstlere bu sayı çıkacak.'

Erdoğan 2014'te Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Başbakanlık koltuğuna sırasıyla Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım oturmuştu. Erdoğan'ın bu sözlerle eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu'nu işaret ettiği anlaşılıyor.

Muhalefetin karşılığını aradığı soru: 128 milyar dolar nerede?

Başta CHP olmak üzere muhalefet partileri, Merkez Bankası'nın faizleri düşük tutmak ismine dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önderliğinde 128 milyar dolar rezervin harcandığını söylüyordu.

858,497Konular
981,931Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt