Erdoğan bildirisinde bayanların hayatın her alanında etkinliklerinin artırılmasının, ‘ülkenin aydınlık yarınlara yürüyüşünde değer taşıdığını’ ifade etti.
Bildiride şu tabirler yer aldı: “Fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve uğraşlarıyla geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan, insanlığın birinci öğretmeni bayanlarımızın, Dünya Bayanlar Günü’nü tebrik ediyorum. Gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği bayanlarımızın, toplumsal hayatın her alanında aktiflik alanlarını artırması, ülkemizin aydınlık yarınlara yürüyüşünde büyük değer taşımaktadır. Bu anlayışla, bayanlarımızın eğitim alanında tüm imkanlara ulaşabilmelerini ve sıhhat hizmetlerinden en ileri seviyede yararlanmalarını sağlamak, çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma düzeneklerine en yüksek seviyede iştiraklerini ve her alanda etkin temsilini yükseltmek için çalışmayı sürdürüyoruz. Bayanlarımızın sıkıntılarının tahlilinin toplumda bir anlayış birliği gerektiğini her vesileyle lisana getiriyoruz. Eğitimden iş hayatına ve siyasete kadar her alanda bayanlarımızın kelam sahibi olmaları, sıkıntılarını lisana getirebilmeleri, tahlil teklifleriyle yol gösterici olmaları ve öncü rol üstlenmeleri büyük ehemmiyet taşımaktadır.
Bu süreçte eğitimli, özgüveni yüksek ve bahadır bayanlarımız en büyük garantimizdir. Her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı gayretlerinde bayanlarımıza takviye verilmesi, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi, küçük yaşlardan itibaren kız-erkek bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin bu şuurla yetiştirilmesi, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir düzeye taşıyacaktır. 8 Mart Dünya Bayanlar Günü vesilesiyle, şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden bayanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ve bayan ortasında rastgele bir ayrımcılığa yer olmaması gerektiğini hatırlatıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi hislerimle selamlıyorum.”
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.