Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan: Eskiden Evlatlarımız Yurt Dışına Giderdi; Şimdi Yüzbinlerce Yabancı Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyoruz

Erdoğan: Eskiden Evlatlarımız Yurt Dışına Giderdi; Şimdi Yüzbinlerce Yabancı Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyoruz
0
42

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
s-c6bef2f82cf92afe9876a65eeb1d197830d343dd.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık üniversitemizin olmadığı vilayet yok. Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Artık ülkemiz yüzbinlerce yabancı öğrenciye konut sahipliği yapıyor.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Dayanak Kampanyası Ödül Merasiminde konuştu. 

Konuşmasında eğitim öğretimin kıymetine vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

• 'Bütçelerimizde en büyük hissesi eğitim öğretime ayırdık. Kamu kaynakları hayırseverlerle okul öncesi, ilkokulu, ortaokul, lise, üniversite, mesleksel eğitim düzeyindeki altyapıyı baştan sona yeniledik. 

• Derslik sayımızı bu sayılar çok değerli, 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla bu sınıflarda eğitim öğretimini kesintisiz yapılmasını temin ettik. Okullarımızda vazife yapan öğretmenlerin 4'te 3'ü bizim devrimizde başladı. 

• Ülkemizin 81 vilayetine yaydığımız yeni üniversitelerle yüksek öğretim kurumlarının sayısını misyona geldiğimizde 76 üniversite varken, 207 üniversiteye, 70 binde 180 bine akademik işçi sayımızı çıkarttık. 

• Bugün artık karşımızda pek çok ülkenin nüfusundan çok fazla öğrenciye sahip, her alanda muhtaçlığını karşılayacak pırıl pırıl bir insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Artık bizim üniversitemizin olmadığı bir vilayet yok. 

• Evvelce bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Artık ülkemiz yüzbinlerce yabancı öğrenciye konut sahipliği yapıyor.'
"Tek kederimiz ihracat"

Erdoğan, düşük faiz, yüksek kur siyasetine ait de şunları söyledi:

• 'Yatırım, üretim, istihdam, ihracat üzerine konseyi iktisat siyasetimizin ete bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep'e baksın. 

• Orada gördüklerinden sonra hala yüksek faizle ekonomiyi soğutma, hala kura takılıp kalarak ülkemizi amaçlarına ulaştırma tezinin gerisinde duranlar çıkarsa onlara söyleyecek kelamımız yok. 

• Bizim tek kederimiz var ihracat ihracat ihracat ve bunu başaracağız.'
Erdoğan'ın açıklamalarının tamamı için ????

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt