elektronikci
FD Üye
Ayçiçek yağında stok polemiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de seslendiği bayan muhtarlara talimat verdi: Bunların depolarını dahi takip edip bize ihbar edeceksiniz. Biz gereğini yapacağız. Erdoğan, kamuda vazifeli tabiplerin iş bıraktığı argümanları için ise 'Gidiyorlarsa gitsinler, üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizle yola devam ederiz' dedi.
Son günlerin tartışma konusu ayçiçek yağı stokuna değinen Erdoğan, 'Son günlerde bir yağ sorunu çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı sıkıntımız yok' dedi.
Muhalefetin ülkeyi zorda göstermek için bu tarafta bir kampanya yürüttüğünü lisana getiren Erdoğan, 'Muhtarlarımızdan şunu istiyorum, gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımızın ismine bunların depolarını takip edip bize haber vereceksiniz, biz stokçuların gereğini yapacağız' diye konuştu.
Erdoğan açıklamalarında hekimleri da gaye aldı.
Kamuda vazifeli hekimlerin yüksek maaş için özel hastanelere geçtiği argümanlarına da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:
'Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, bu türlü oluyor diye. Ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Hekimler az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı lakin gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, tabipleri okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sıhhattir. Artık az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en yüksek 25 bin civarında. Buna karşın özel dal çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizi buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri hızla dahil eder ülkemizi istihdam ederiz.'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.