Ukrayna Devlet Lideri Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Zelenski 'İstikrarlı takviyesi için Türkiye'ye minnettarız' dedi.
Rusya'nın Ukrayna işgalinde şiddetli çatışmalar yaşanırken öbür yandan telefon diplomasisi sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin görüştüğü bildirildi.
Görüşme sonrası toplumsal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy şu tabirleri kullandı:
'Cumhurbaşkanı Erdogan ile görüşme gerçekleştirdim. İstikrarlı takviyesi için Türkiye’ye minnettarız. Rusya Federasyonu tarafından devam eden saldırganlık ve nükleer terörizmle ilgili bilgi verdim. Düşmanlıklara son vermeliyiz.'
"Erdoğan ile sıcak bir bağımız var"
Dün basın toplantısı düzenleyen Zelenski, Erdoğan ile ilgili şu sözleri kullanmıştı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştük. Çok önemli, çok sıcak bir bağımız var. Erdoğan, yalnızca drone'larla yardımcı olmuyor biz drone'ları satın aldık. Öteki yardımları da var Sayın Erdoğan’ın. Ukrayna’ya yardım ettiği birçok mevzu var. Siyasi seviyede birçok teşebbüsü var. Erdoğan güçlü bir önder, çok yardımcı oluyor. Onunla ilgili rastgele bir sıkıntımız yok. Ukrayna'ya güvenlik garantisi verebilecek ülkelerden bir tanesi.