Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükşehir Belediye Liderleri Toplantısı'nda konuştu.
Erdoğan, "Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ancak ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları kelam konusu olduğunda birlikte hareket edebilme faziletini gösterebileceğimize inanıyorum." dedi.
"Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla ortasına ara koymayı başarmış belediye liderlerimizle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum." diyen Erdoğan, "Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok gereksinim duyduğu bir devirde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok kıymetli görüyorum." sözünü kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Kanun değişikliği gereken mevzuları Mecliste, kararname gereken mevzuları Cumhurbaşkanlığında, başka idari düzenlemeleri ilgili kurumlarımızda çalışabiliriz. Değerli olan bu sürece tüm belediye liderlerimizin ve partilerinin samimi dayanak vermeleridir.
Çalışmadan, çabalamadan, eser vermeden yapılan siyaset, kentlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten, ülkemizin gücünü heba etmekten öte bir işe yaramaz.
Belediye liderlerinin misyonu periyodu sabık peşinde koşmak değil kentlerine en hoş, kalıcı, verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır."
Erdoğan, kentlere ve oralarda yaşayan insanlara yapacakları tüm iyi çalışmalarda belediye liderlerinin yanında olacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapının önüne konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir." dedi.