Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna Heyetlerine Seslendi: 'İşinizi Kolaylaştıracak Her Türlü Katkıya Hazırız'

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna Heyetlerine Seslendi: 'İşinizi Kolaylaştıracak Her Türlü Katkıya Hazırız'
0
32

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-7b5d63008f3766afc1d8f5c582ad882675e485af.jpg

Rusya ve Ukrayna ortasındaki müzakereler İstanbul’a taşınırken tarihi barış görüşmesinin adresi Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi. Dünyanın gözü Rusya ve Ukrayna heyetleri ortasında bugün yapılan toplantıya çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetlerine toplantının açılışında bir konuşma yaptı ve 'Görüşmelerden artık somut sonuçlar alınması gereken periyoda girildiğini düşünüyoruz. Dünya sizlerden gelecek güzel ve muştuları haberleri bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetleri ortasındaki toplantıdan evvel heyetlere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

'Türkiye'ye ve İstanbulumuza beğenilen geldiniz. Böylesine kritik bir devirde sizleri konuk etmekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkeleriniz ismine büyük uğraş gösterdiniz. Sizleri, şahsım ve milletim ismine ayrıyeten tebrik ediyorum. Çatışmalar, dostunuz ve komşunuz olarak bizleri nitekim derinden üzüyor. Krizin başından itibaren her seviyede samimi çaba sarfettik. Dostluk, komşuluk, insani yakınlık ve hukukun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Kelam sahibi olduğumuz tüm platformlarda her iki tarafın da hakkını koruyan, gözeten adilane bir yaklaşım sergiledilk. Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke oalrak Karadeniz'in kuzeyinde misal bir tablo ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Trajediyi durdurmak tarafların elindedir. Bir an evvel barışın sağlanması herkesin yararına olacaktır. Görüşmelerden artık somut sonuçlar alınması gereken periyoda girildiğini düşünüyoruz. Dünya sizlerden gelecek iyi ve muştuları haberleri bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız.'

"Barışın tekrar tesisi için insiyatif almaktan kaçınmayacağınızı biliyorum"

'Bu konuşmamdan sonra Taşkent'e hareket ediyoruz. Fakat Dışişleri Bakanımı gereksinim duymanız halinde takviyesi vermesi ismine İstanbul'da bırakıyorum. Barışın tekrar tesisi için insiyatif almaktan kaçınmayacağınızı biliyorum. Görüşmelerde arabuluculuk rolümüz bulunmuyor. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme bir sonraki evre olan başkanlar seviyesinde teması da mümkün hale getirecektir. Bu türlü bir görüşmeye mesken sahipliği yapmaya da hazırız. Her biri pahalı birer dostum olan devlet başkanlarınıza en kalbi selamlarımı iletmenizi sizlerden istirham ediyorum.'

"Liderler seviyesinde bir görüşmeye de mesken sahipliği yapmaya hazırız"

'Görüşmelerde sıkıntı ve çetrefilli mevzuları ele aldığınızın elbette farkındayız. Bununla birlikte masadaki tekliflerin ve varılacak uzlaşmanın ileride sağlanacak kesin barışın temelini oluşturacağı da muhakkaktır. Sorumluluk duygusu, özveri ve yapan bir anlayışla kalıcı, hakkaniyete dayalı, sürdürülebilir bir tahlile ulaşabileceğinize eminim. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme bir sonraki evre olan başkanlar seviyesindeki teması da mümkün hale getirecektir. Bu türlü bir görüşmeye de mesken sahipliği yapmaya hazırız.

Sizlerin burada bir ortaya gelmesi bile dünyada ve ülkelerinizde başlı başına bir umut sebebidir. Barışa giden yoldaki çabalarınızın iyi sonuçlara dönüşmesini her biri bedelli dostum olan devlet başkanlarınıza en kalbi selamlarımı iletmenizi sizlerden istirham ediyorum. Yürüteceğiniz müzakerelerde hepinize muvaffakiyetler diliyorum.'

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,995Kullanıcılar
AcestreamingSon üye
Üst Alt