Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
"İstanbul'daki uçak kazasında hayatını kaybeden 23 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Elazığ ve Malatya depremlerinden etkilenenler için ayrıca bir yardım kampanyası başlattığımızı söylemiştim. Bu kampanya hesabında yaklaşık 1 milyon lira toplanmış bulunuyor. Bu sıkıntılı dönemde milletimizin yanında olmak bizim en büyük görevimizdir.
Önceki gün rejim güçlerinin ateşi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar şehit sayımız İdlib'de 14'ü buldu. Huzur ortamından rahatsız olan terör örgütleri, sürekli insanlık dışı eylemleriyle kana susamışlıklarını gösteriyor. Afrin'deki bombalı araç saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti. Benzer tacizler diğer harekat bölgelerinde sivillere de yöneltiliyor. Rejim ve onlarla hareket eden Rus güçleri ve İran destekli militanlar sivillere saldırıyor. Söze gelince insan haklarını, çocukları, kadınları, sivil hassasiyetlerini ağızlarından düşürmeyenler, derin bir sessizliğe gömülmüş durumdular.
Herkes gözünü kapatsa, sırtını dönse de Türkiye bu durum seyirci kalmayacaktır. İdlib'de rejim ve Ruslarla hareket edenler doğrudan sivilleri hedef aldığını bir kez daha belirtmek istiyorum. Amaçları sahayı tamamen boşaltmaktır. Bir süredir bu saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı. Madem durum bu biz de lafa değil, sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz.
ŞUBAT SONUNA KADAR...
Şubat sonuna kadar rejimi gözlem noktalarının gerisine çıkarmakta kararlıyız. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Bitmez tükenmez toplantıların sonucunu beklemeden ne yapmamız gerekiyorsa, onun adımını atacağız. Bu nedenle İdlib'deki askeri gücümüzü ciddi oranda tahkim ettik. Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, provokasyonlarına göz yumacak değiliz.
"EN KÜÇÜK ZARAR GELİRSE REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ"
Adana Mutabakatı'nın gereği bu. Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde Soçi Muhtırasına sadık kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum. Harekat bölgelerimize yönelik tacizlere ilişkin karşılık hakkımızdır, 1'e 10 misli ile vereceğimiz bir döneme girdik. Şehitlerimizin tek damla kanını rejimin güçlerine değişmeyiz.
Mehmetçiklerinin kanının döküldüğü bir yerde kendini ne kadar büyük görürse görsün hiç kimsenin güvende olmayacağını açıkça söylüyorum. Tüm gücümüzü kullanacağız. Unutulmamalıdır ki Suriye halkının özgürlük mücadelesi aynı zamanda 83 milyon Türkiye vatandaşının beka mücadelesidir
sürecek...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.