Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin küme toplantısında konuşuyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Terörle uğraşta 40 yıla yakın müddettir verdiğimiz binlerce şehidimize Suriye'de malum yenileri ekleniyor. Son olarak İdlib'de rejimin atağında hayatını kaybeden 36 askerimizin de ortalarında olduğu kaç askerimizi toprağa verdik. Hiçbir şehidimizin tek bir damla kanı boşa gitmiyor."
"Ebediyete uğurladığımız askerlerimizin polisimizin jandarmamızın güvenlik korucularımızın şüheda makamına yükseldikleri konusunda kuşkusu olan evvel dönüp kendi imanını sorgulasın. Şehitler zirvesi boş kalmayacak kelamını anlamak için de bağrından çıktığınız toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Şehitler zirvesi boş kalacak diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir. 15 Temmuz’da milletimiz sokaklarda şehit olurken tankların ortasından sıyırıp belediye liderinin konutunda kahvesini yudumlayanlardan bu millette şehadet yolunda gitmek üzere bir şey olmaz. Dikkat ederseniz bu tipler bize dönüp Türkiye’nin Suriye’de ne işi var derken Avrupa ülkelerine asla bu türlü bir soru yöneltmiyor. Zira bunların gözünde ülkemizin yürüttüğü uğraşın tek bir kıymeti yoktur. Tek sıkıntıları kendilerine yol verilmesini sağlamaktır. Bunlara en hoş yanıtı gazilerimiz, şehitlerimiz ve milletimiz veriyor."
"Suriye tartışması ülkemizdeki beşinci kol faliyetlerinin nerelere kadar uzandığının en somut göstergesidir."
"Bir şehidimizin babası soğan patates dediler biz o soğanı patatesi yemeden yaşarız fakat vatansız yaşayamayız diyordu. İdlib şehitlerimizden birinin ağabeyi cenaze merasiminde canımız feda olsun kâfi ki vatan millet sağ olsun, öteki bir kederimiz yok bizim diyerek metanet gösteriyordu."
"Bu iş şu etapta bitirilmezse oyun büyük. Sana vasiyetimdir olur da görüşmemiz mahşere kalırsa bizi mazeret edip kaos çıkaran o conconları cenazeme sokarsan hakkımı helal etmem bildirisi gönderiyordu."
"Sokakta mikrofon uzatılan bir teyzemiz 'Yılan gelmiş biz Suriye'ye gitmezsek Türkiye'yi taksim ettiler' diye aydınlarımızın gösteremediği feraseti ortaya koyuyor. Ben şehitler doruğu boş kalmayacak dedim diyorum diyeceğim.''
"Değerli kardeşlerim evet ben inanarak atalarımızdan ilham alarak şehitler zirvesi boş kalmayacak dedim, diyorum, diyeceğim."