Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan, süryani kilisesinin temelini attı

Erdoğan, süryani kilisesinin temelini attı
0
19

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Erdogan%2Dsuryani%2Dkilisesinin%2Dtemelini%2Datti%2D223504%2Ejpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temel atma merasimine katıldı.

Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını belirterek, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum" dedi,

"İspanya'dan Kuzey Afrika'ya kadar her yerden bu topraklara gelen mazlumlar için kapılarımız da kalbimiz de sonuna kadar açık olmuştur." diye Erdoğan, şunları söyledi:

- Son olarak Suriye ve Irak'tan gelen içlerisinde Arap, Kürt, Türkmen ve bu Müslüman kardeşlerimizin yanında Süryanilerin, Ezidilerin ve öteki inanç kümelerine mensup insanların da bulunduğu 4 milyona yakın insanı şu anda ülkemizde konuk ediyoruz.

- Bizim zihnimizde ve kalbimizde ayrımcılığa yer olmamıştır ve olmayacaktır.

- Bölgemizde son 150 yıldır yaşanan acılar pek çok külfet ve tahribata yol açmış olmasına karşın, birlikte yaşama irademizde en küçük bir sarsılmaya müsaade vermedik. Türkiye'ye sevgisi, sadakati, katkısı olan herkes bizim nazarımızda ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır.

- Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan güçlerin asıl maksadı, ortak vatanımızdır. Bunları boşa çıkarmanın yolu, farklılıkları en değerli zenginliğimiz görerek 82 milyon birlikte hareket etmemizden geçiyor.

858,497Konular
981,993Mesajlar
29,980Kullanıcılar
ms3Son üye
Üst Alt