Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erdoğan 'Talimat Verdim' Dedi: 10 Büyükelçi 'İstenmeyen Adam' İlan Ediliyor!

Erdoğan 'Talimat Verdim' Dedi: 10 Büyükelçi 'İstenmeyen Adam' İlan Ediliyor!

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-f24d3a48efaba222313a72dcd3aad2c350a3a4aa.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'nın bırakılması için çağrı yapan 10 ülke büyükelçisinin 'istenmeyen adam' (Persona non grata) ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini söyledi.

Dört yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan, aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi istenmeyen adam ilan edilecek... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya Eskişehir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada değindi.

'Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi' diyen Erdoğan, '10 tane büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne sanıyorsunuz? Burası Türkiye... Burası öyle bir kabile devleti değil. Anlı şanlı Türkiye' dedi.

'Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığı'na gelip talimat veremezsiniz' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

'Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.'

Açıklamada ne vardı?

18 Ekim'de Osman Kavala'nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın imzaladığı ortak bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Bugün, Osman Kavala'nın tutukluluğunun başlamasının 4. yıl dönümü. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması yoluyla davasında süregelen gecikmeler, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargı sisteminin şeffaflığına gölge düşürüyor.

'Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak birlikte, Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukukuyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.'

858,443Konular
980,891Mesajlar
29,489Kullanıcılar
BeratksmalSon üye
Üst Alt