Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan: Ülkemiz için tarihi bir güne, 60 yıllık rüyanın gerçekleşmesine şahitlik ediyoruz

Erdoğan: Ülkemiz için tarihi bir güne, 60 yıllık rüyanın gerçekleşmesine şahitlik ediyoruz

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
2242881_720x360.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gebze'de yerli otomobilin tanıtım toplantısında konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

- Aziz milletim, değerli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz

- Ülkemizi 35 bini bile bulmayan otomotiv üretim potansiyelinden 1,5 milyonun üzerine çıkardık. 2,5 milyar dolara ulaştı satışlar. Kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre çaba alamadık. Bu konuda girişimde bulunduk. Tüm hakları ülkemize ait olan milli teknolojilerle üretilen, dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bir babayiğite ihtiyacımız vardı. Elini taşın altına koyan babayiğitler ortaya çıktı. Türkiyenin otomobil girişim grubunu oluşturdu.

- Bu iş için 100'ün üzerinde Türk mühendis gecesini gündüzüne kattı. Bunların bir kısmı prestijli işlerini bırakıp vatanlarına dönen arkadaşlarımız oldu. CEO'muz (Gürcan Karakaş) bunlardan biri, kendisine teşekkür ediyoruz. 

- Bu mekanı özellikle seçtik. Burası Türkiye'nin Bilişim Vadisi, burası Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek eğitim üssü. Bu tarihi günde Bilişim Vadisi'ni de faaliyete alıyoruz. 

- Projede emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum. Türkiye'nin yerli ve milli otomobil arayışı yeni değil. Yaklaşık 60 yıl bu hayalin peşinden koştuk. Devrim'in hikayesi, hayallerin nasıl kabusa dönüştüğünün örneğidir. Daha önce uçak yapan, motor geliştiren müteşebbislerimizin başına ne gelmişse Devrim'in başına da o geldi. Kayseri'deki uçak fabrikasına sipariş verilmesine engel olan zihniyet bugünde faaliyette.

-sürecek-

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt