Pakistan Başbakanı İmran Han, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pakistan hükümeti ile Türk Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş. (Karkey) ortasındaki 1,2 milyar dolarlık tazminat davasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımıyla tahlile kavuştuğunu açıkladı.
İmran Han, toplumsal medyadan yaptığı paylaşımında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımıyla, Pakistan Adalet Hareketi hükümeti iş uyuşmazlığını muvaffakiyetle çözdü ve Memleketler arası Yatırım Muahedeleri Tahlil Merkezi’nin (ICSID) Pakistan’a uyguladığı para cezalarından 1,2 milyar dolar tasarruf etti. Müzakere takımını bu harika muvaffakiyet için tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.
KARKEY’İN 4 GEMİSİNE PAKİSTAN EL KOYMUŞTU
Pakistan’ın eski Güç Bakanı Raja Pervez Eşref hakkında açılan yolsuzluk davası sonrasında Pakistan Anayasa Mahkemesi, Karkey’e ilişkin 4 gemiye el koyma kararı almıştı. Türk Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş. (Karkey) ise kararı Dünya Bankası çatısı altındaki Memleketler arası Yatırım Muahedeleri Tahlil Merkezi’ne (ICSID) götürmüştü.
ICSID, Pakistan’ın muahedeyi ihlal ettiğini münasebet göstererek 1,2 milyar dolarlık para cezasına hükmetmişti.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.