AKP İzmir İl Kongresi'nde yüzüğünü öperek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini gösteren ve imajlarıyla gündem olan Murat Kurt isimli vatandaş açıklamalarda bulundu. Kurt, "Beni ve sevgi gösterimi karaladılar" dedi.
Hafta sonu İzmir'de gerçekleşen AKP İzmir Vilayet Kongesi'nde bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sevgi gösterisi dikkatleri çekmişti. Manzaralarıyla gündem olan 42 yaşındaki Murat Kurt isimli vatandaş sevgisini, yüzüğünü öperek göstermişti. O vatandaş, o ana ait açıklamalarda bulundu.
'Zengin olduğum tez edildi'
Murat Kurt o anlara ait açıklamalarda bulundu. Kurt, “Cumhurbaşkanımız bir evvelki İzmir ziyaretinde Bilal Saygılı Cami'nin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanını görmek için alana gittim. Karşımda görünce sevgimden ağladım. Bunu fark eden Cumhurbaşkanı, ‘ağlama, ağlama’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o vakit atkı ikram ettim. Kendisi de karşılığında bu yüzüğü ikram etti. Toplumsal medyada, yüzüğü öpüp sevgimi gösterdiğim anlar kimi bireyler tarafından çarpıtıldı. Beni ve sevgi gösterimi karaladılar. Zoruma gitti, üzüldüm. ‘Para karşılığı yaptığımı hatta güçlü olduğum’ sav edildi. Halbuki minimum fiyatla çalışan, 43 yıldır Bayraklı'da gecekonduda yaşayan, vatan, bayrak, ezan sevdalısı bir gariban vatandaşım. Yaşadığım yer belirli, isteyen gelip görebilir. Biri epilepsi hastası iki çocuğum var. Annem, babam vefat etti. Bu dünyada hiç kimsemiz yok, bir tek rabbimiz var. Para, pul benim için ikinci planda. Trilyonları verseler, İzmir'in tamamının tapusunu verseler, para için bu halde sevgimi göstermem. Recep Tayyip Erdoğan'a 'baba' dedim. Allah onun ayağına taş değdirmesin” diye konuştu.
'Allah, benim canımı alsın ona versin. İzmir'de manevi evladıyım'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgisini koluna yaptırdığı dövme ile gösterdiğini belirten Kurt, “Kendisini, Türkiye'ye hizmetlerinden ötürü çok seviyorum. Onu gördüğüm vakit duygulanıyorum, heyecanlanıyorum. Bu Allah tarafından geliyor. Allah, benim canımı alsın ona versin. İzmir'de manevi evladıyım. Yüzüğü armağan ettiği vakit; memnunluktan gece hayallerime girdi. Allah nasip etti, üç defa kendisiyle görüştüm. Beni seviyor, oğlu üzere görüyor. Koluma Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını yaptırdım, dövme ile ismini yazdırdım. İzmir'de 18 yıldır AKP için çalışıyorum" dedi.
Meskeninde Erdoğan'ın fotoğraflarından köşe var
Aslen Mardinli olduğunu fakat 42 yıldır İzmir’de yaşadığını söyleyen paklık vazifelisi Murat Kurt, konutunda Erdoğan'ın fotoğraflarının olduğu bir köşe bulunduğunu da belirtti.
Erdoğan, Kurt'a 'Seni seviyorum, tamam' demişti.