Memleketi Güneysu'ya gelen Erdoğan, Merkez Mescidi önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Makam aracından inerek otobüse geçen Erdoğan, burada kısa bir konuşma yaptı.
Geç saate kadar kendisini bekleyen hemşehrilerine teşekkür eden Erdoğan, "Rize, malum son seçimlerde bir numara oldu ve bir numara olmak suretiyle de sahiden kendi içinden çıkarmış olduğu bu evladına sahip çıktı. Temennimiz bundan sonra 2023'e kadar en hoş formda hazırlanmak ve 2023'te Türkiye genelinde inşallah bir numara olmayı gerçekleştirmek. Şimdi birileri rahat durmuyor, kendilerine nazaran bir şeyler yapma çabası içinde olanlar var lakin bugüne kadar hiçbirisi muradına eremedi. Zira niyeti bozuk olanlar, bunların akıbeti de hayır olmayacaktır. Siz hemşehrilerimle kardeşlerimle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz, inşallah yürüyeceğiz." diye konuştu.
Yarın Yusufeli Barajı ile Rize-Artvin Havalimanını yerinde denetim edeceğini akabinde, Güneysu bölgesine girerken lojmanların olduğu bölgede büyük bir açılış merasimi yapacaklarını belirten Erdoğan, "Şimdi bunları niçin yaptık? istiyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine vasıflı öğretim üyeleri gelsin. Zira mesken bulamadığı vakit öğretim üyesi gelmiyor lakin artık burada lojmanları olduğu için çocuklarına okul imkanları olduğu için inanıyorum ki, profesörler, doçentler, doktora yapmış olan akademisyenler gelecekler." dedi.
Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden çok daha başarılı öğrenciler çıkarma bahtını yakalayacaklarını lisana getirdi.
Rize-Artvin Havalimanının üretiminin hızlandığını da aktaran Erdoğan, havalimanının yapımıyla beraber alternatiflerin çoğalmış olacağını, bunun bölgeye olan ilgiyi artıracağını kaydetti.
Ayder Projesine de değinen Erdoğan, "O salıncaklar filan bu türlü acayip şeyler, bunları temizleyip hazırladığımız projeyi hayata geçireceğiz." diye konuştu.
Konuşmasının akabinde kimi hemşehrileriyle sohbet eden Erdoğan, ağır sevgi şovları ortasında konutuna geçti.