Erdoğan konuşmasında isim vermeden, yeni parti hazırlıklarını sürdüren AKP’li eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve AKP’li eski Bakan Ali Babacan’a yüklendi.
Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na ilişkin İstanbul Kent Üniversitesi’nin malvarlıklarına Halkbank tarafından önlem konmuştu. Erdoğan konuşmasında, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım periyodunda yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma nazaran, daha sonra malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Kent Üniversitesi’ne mülkiyet dönemine dönüştürmüştür” dedi ve “Öksüz yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu evresi yapmak suretiyle, özelleştirme yüksek şurası lideri sıfatıyla bunu sağlıyor” tabirlerini kullandı. Erdoğan konuşmasının devamında, “Sayın Babacan var onun da imzası var bu işin altında…” halinde konuştu.
Erdoğan’ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:
“İstemezdim. Bilmiyorum şu anda da telefonlarına girdi mi? Malum İstanbul’da bir kent üniversitesi sorunu ortaya çıkardılar. Ve bu Kent Üniversitesi sıkıntısının bilhassa bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söyleniyor. Şunu çok açık ve net söylemek zorundayım; Kent Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım periyodunda yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma nazaran daha sonra malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Kent Üniversitesi’ne mülkiyet dönemine dönüştürmüştür. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu ile mülkiyet dönemi yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu evresi yapmak suretiyle, özelleştirme yüksek heyeti lideri sıfatıyla bunu sağlıyor.
Pekala bu nasıl doğruluk. Pekala yanında kim var? Sayın Babacan var onun da imzası var bu işin altında… Öteki kim var; Mehmet Şimşek var. Öbür kim var; O vakit Ulaştırma Bakanı olarak, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun içinde olan Feridun Alım var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Ben bunu niçin anlatıyorum. Kimin ne olduğunu yaptıkları ile öğrenin diye. Bitmedi. Ve bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar.”