Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı: Önemli gelişmeler kaydettik

Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı: Önemli gelişmeler kaydettik
0
54

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Erdogan%2Dulusa%2Dseslendi%2DHer%2Dturlu%2Dsenaryoya%2Dhazirligimiz%2Dvar%2DTurkiye%2Dolarak%2Dbu%2Dyeni%2Ddoneme%2Dcok%2Dbuyuk%2Davantajlarla%2Dgiriyoruz%2D233480%2D20200325220606%2Ejpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Etraf Günü münasebetiyle bir bildiri yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iletisi şöyle:

'Çevre meselelerinin tahlili, global işbirliği ve uzun vadeli siyasetlerin yürütülmesini gerektiriyor'

"Tüm insanlık bugün, kaynakların sürdürülebilir kullanımının benimsendiği, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, açlık ve yoksulluğun en aza indirildiği, etraf kirliliğinin önlendiği daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya için gayret göstermektedir. Çevre sorunlarının çözümü, global boyutuyla bütün ülkelerin işbirliğini ve ortak çalışmalarla uzun vadeli siyasetlerin yürütülmesini gerektirmektedir.

'Önemli gelişmeler kaydettik'

"Ülkemiz, çevre sorunları konusundaki hassas ve sorumlu yaklaşımıyla, memleketler arası muahedeler çerçevesindeki sorumluluklarını yerine getirmektedir. Son devirde sürat kazanan çalışmalar sonucunda, Türkiye genelinde atık idaresi, iklim dostu teknoloji ve güç kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin güzelleştirilmesi istikametinde değerli gelişmeler kaydettik."

'Dünyayı daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya yapabiliriz'

"Daha yeşil, daha pak bir ülkeye sahip olmak için sadece ağaçlandırmanın yeterli olmadığının bilinciyle, etraf kirliliğini önleyecek, israfı engelleyecek, planlı kentleşmeyi temel alacak, insanlarımıza etraf şuuru kazandıracak çalışmalara da öncelik veriyoruz. Tabiata, etrafa ve hayata dair bakış açımızı düzelterek, toplumda bu husustaki hassasiyeti artırarak ve daima birlikte gayret göstererek, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyayı daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya yapabiliriz."

'Ailelere ve eğitimcilere önemli sorumluluklar düşüyor'

"Medeniyet değerlerimizden beslenen, tabiata saygılı, etrafa hassas, israf yerine kanaati temel alan bir tüketim anlayışının kök salması için hepimize, bilhassa ailelere ve eğitimcilere önemli sorumluluklar düştüğünü bir defa daha vurgulamak istiyorum.

Bu kapsamda eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının işbirliğinde yürütülecek etraf konusundaki çalışmalara vatandaşlarımızın dayanağı ve iştiraki büyük değer taşımaktadır.

Dünya Etraf Günü vesilesiyle, vatandaşlarımızı etrafın ve doğal zenginliklerimizin korunması, kaynaklarımızın tükenebilir olduğu gerçeğini göz gerisi etmeden ferdi önlemlerin alınması konusunda hassas olmaya çağırıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi hislerimle selamlıyorum.”

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt