Erdoğan'dan eğitimde denklik sözü Erdoğan'dan eğitimde eşitlik sözü Başbakan, yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu Erdoğan, eğitimde olanak eşitliğini sağlama konusunda laf verirken, yenilikleri anlattı nkara'da yeni öğretim yılı başlangıç törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılı bütçesinden maksimum payı Ulusal Eğitim Bakanlığına vereceklerini söyledi Başbakan Erdoğan, 20072008 Eğitim Öğretim Yılı açılışı için Ankara Karakusunlar İMKB Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Iş Lisesi’nde yapılan törene katıldı Törende söylev yapan Başbakan Erdoğan, AKP Hükümetlerinin eğitim alanında yaptığı icraatları ve yeni hedefleri anlattı Eğitim sisteminin çağın gerektirdiği yapıya kavuşması için tarihi adımlar attıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, Türkiye’de eğitim, sıhhat, yargı ve güvenlik alanında 2002 öncesi ile kıyaslanamayacak adımlar atıldığını kaydetti Önceki hükümetlerin eğitimi geri planda tuttuğunu ileri süren Erdoğan, “Eğitimi geri planda tutan bu kavrama Türkiye’ye süre kaybettirmiştir diye konuştu “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı ile hareket ettiklerini açıklayan Erdoğan, bu anlamda köklü reformların altına imza attıklarını söyledi Bütçeden her yıl en büyük payı eğitime ayırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, 2008 bütçesinde de en büyük payın eğitime ayrılacağını söyledi Eğitime ayrılan bütçenin 2002’de 75 katrilyon lira iken, 2007’de bu oranın 2114 milyar YTL’ye çıktığını hatırlatan Erdoğan, hükümetleri döneminde eğitime ayrılan bütçenin 3 misli çoğalma yaşandığını kaydetti Erdoğan, bütçe artışı dek ayrılan payların gerektiği gibi kullanıldığını da kaydetti Bugüne kadar 110 bin 944 sınıf yaptıklarını ifade eden Erdoğan, hedeflerinin 130 bin olduğunu belirtti ÜCRETSIZ KİTAP Başbakan Erdoğan, ücretsiz kitap dağıtımı uygulamasının birincil başlarda eleştirildiğini oysa uygulamanın sorunsuz işlediğini belirtti Erdoğan, bu sene da 411 milyon ders kitabının bedava dağıtıldığını gösteren Erdoğan, özel eğitim kurumlarına da aidat karşılığı ders kitabı verdiklerini söyledi Erdoğan, görme engelliler için de 272 değişiklik kabartma alfabenin basıldığını bildirdi Başbakan Erdoğan, çanta, önlük ve sanki ihtiyaçlarını karşılamayan yoksul ailelerin kaymakamlıklar, belediyeler ve valiliklere başvurmasını istedi Erdoğan, eğitim alanında yapılan bazı çalışmalara ilişkin bazı istatistiki bilgiler de verdi Erdoğan, kırsal kesimlerde 345 yeni yurt açıldığını, 280 bin kız çocuğunun “Haydi Kızlar Okula kampanyası zarfında okula gönderildiğini belirtti Eğitimde bilişime büyük yük verdiklerini anlatan Erdoğan, okullara şimdiye değin 550 bin bilgisayar gönderildiğini kaydetti ÖĞRETMENLER Başbakan Erdoğan konuşmasında öğretmenlerin değerinde olduğu şartları meydana getirmek için de çalışma yapacaklarını ifade ederken, önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerinden de bahsetti Erdoğan, ilk ve ortaöğretimde tekli öğretime geçileceğini ifade ederken, 1 derslikte azami 30 öğrencinin ders alacağını kaydetti Gerekli eğitimin aralıklı ve yönlendirmeli olarak 12 yıla çıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Erdoğan, bu anlamda mesleki ve teknik eğitime ağırlık vereceklerinin altını çizdi Her ile bir fen lisesi açılacağını, fen liselerinin büyük kentlerde birden artı olacağını söylen Başbakan Erdoğan, spor eğitimine de önem vereceklerini açıkladı Erdoğan konuşmasının arkasından öğrencilerle birlikte yeni eğitim ve öğretim yılını başlatan zili çaldı ERDOĞAN’A ÇOCUKLARDAN BÜYÜK ALAKA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a törenin yapıldığı Ankara Karakusunlar İMKB Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Iş Lisesi’nde hazırlanmış yer alan öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu Öğrencilerin yanaklarını okşayan Başbakan Erdoğan, törenin ardından bilişim sınıfının açılışını yaptı Erdoğan sonra okul öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi Törenin yapıldığı okul ve civarında geniş emniyet önlemleri alındı Törene çevre okullardan getirilen esas sınıfı ve ilkokul öğrencileri de katıldı Merasim öncesi, ırk oyunları ekibi Karadeniz yöresinden oyunlar sergiledi