Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan kurdaki sert dalgalanmaları ve faiz siyasetlerini 'Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden öbür bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim' kelamlarıyla savundu.
Erdoğan'ın faiz siyasetine ait açıklamaları şöyle:
'Türkiye'nin son 19 yılı Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim gayretinde yeni bir safhaya geçişin gayretidir. Biz ülkemizde asırlık hasretleri de dindirdik. Ülkemizden eğitimden sıhhate, ulaşımdan güce, her alanda kurduğumuz güçlü altyapıyla milletimizin hak ettiği hayat standartları kavuşturduk. FETÖ ihanet çetesinin, 15 Temmuz'a kadar başlattığı darbe teşebbüslerinde iktisadımızı kıskaca almalarını hatırlayın. Memleketler arası alanda ekonomimize kur ve kumpasları hatırlayın. Büyüme sayılarımızla üretimimizle, istihdamımızla ihracatımızla tüm göstergeler, ülkemiz bakımından global çapta başarıyı işaret ederken, kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede kıymetlendirmek lazım. Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden öteki bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim. Karar bu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz oranlarıyla enflasyon 10 katı bulmuşken bizim yaptığımız faiz indirimleri bu tablonun münasebeti olamaz. ABD'ye Avrupa'ya bakın. Hepsinde durum felaket.'