Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bu yıl Kurban Bayramı o denli bir periyoda rastladı ki, tıpkı vakitte Ayasofya Camii'mizin açılışıyla örtüştü. Bu da bizim için farklı bir müjde." dedi. Kurban Bayramı ile ilgili ikazlarda da bulunan Erdoğan, "Koronavirüs olayına da bu bayramda çok fakat çok dikkat edilmesini milletimden rica ediyorum. Limiti güzelce aşağıya çekmemiz lazım ki şu beladan kurtulalım." tabirlerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile öğlen saatlerinde Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Karacaahmet Mezarlığı'na gitti. Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.
Kabir ziyareti sonrası basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Her şeyden evvel tüm milletimin, İslam dünyasının Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.
Birlik ve beraberliğin müjdecisidir.
İnsanlığın külfet yaşadığı bu türlü bir periyotta Kurban Bayramımız da buna vesile teşkil edecektir.
Birebir vakitte kurbanla birlikte yoksul fukara, dar gelirli, fakir kurbanlarımızın etiyle de meskenler şenlenecektir.
Bu yıl Kurban Bayramı o denli bir periyoda rastladı ki, tıpkı vakitte Ayasofya Camii'mizin açılışıyla örtüştü. Bu da bizim için başka bir müjde.
Ben bu vesile ile tüm milletimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.
Fakat Koronavirüs olayına da bu bayramda çok lakin çok dikkat edilmesini milletimden rica ediyorum.
Bilhassa paklık, maske, araya çok dikkat edeceğiz.
Limiti uygunca aşağıya çekmemiz lazım ki şu beladan kurtulalım."