Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan'dan Millet kütüphanesi müjdesi: 24 saat çay-kek var

Erdoğan'dan Millet kütüphanesi müjdesi: 24 saat çay-kek var

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Erdogan%2Ddan%2DMillet%2Dkutuphanesi%2Dmujdesi%2D24%2Dsaat%2Dcay%2Dcorba%2Dvar%2D232019%2Ejpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Millet Kütüphanesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, konuşmasının başında Almanya'da 5'i Türk vatandaşı 10 kişinin öldüğü ırkçı katliama değindi. 

"Almanya'nın Hanau kentindeki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum" diyen Erdoğan,  "Başta Büyükelçiliğimiz olmak üzere ilgili tüm ünitelerimiz süreci hassasiyetle takip ediyor. Alman makamlarının tüm boyutlarıyla aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum."

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan öteki başlıklar şöyle:

"Kütüphaneler insanlığın ortak hafızasıdır. İnsanlığın ortak hafızasını bulabileceğimiz yegane yerler kütüphanelerdir. Nerede bir savaş medeniyet yıkımı varsa birinci gaye kütüphaneler olmuştur. 

GAYE 5 MİLYON KİTAP

Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi ile Külliyemizi tamama erdirmiş oluyoruz. Kütüphanemiz, 4 milyon basılı yapıta kavuşmuştur. Bu kitap seferberliğini daha da genişletecek, 5 milyonu da aşan bir hacme kavuşacağız. 

BAĞIŞ DAVETİ

Nadide yapıtlardan oluşan kütüphanesi bulunan tüm ilim, fikir ve sanat erbabımızı, Millet Kütüphanesi'ne bağışta bulunmaya davet ediyorum. Kitap dilencisi olarak diyorsanız ben bunu kabul ederim.

Ders çalışmak için buraya gelen tüm konuklarımıza günün 24 saati çay kahvesinden simidi ve kekine kadar tüm hizmetler ücretsiz olacak. 

"BENZERİ İSTANBUL'DA İNŞA EDİLİYOR"

Bu kütüphane ile tarihe uzanan köprüler kuruyor, coğrafyalar ortasında kavşaklar inşa ediyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz, araştırmacılarımız, milyonlarca kitabın bulunduğu rafların ortasında dolaşsın. Umarım gençlerimiz burada gerçek dost olan kitaplarla bağlarını güçlendirecekler.

Benzerini İstanbul'da da inşa ediyoruz. Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz harika kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız."

858,506Konular
983,077Mesajlar
33,114Kullanıcılar
moleqySon üye
Üst Alt