bilgisayarci
FD Üye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World'ün düzenlediği foruma katıldı.
Erdoğan, TRT World Forum'unda yaptığı konuşmada; kelam konusu foruma daha evvel katılacaklarını bildiren ancak sonradan programlarını iptal edenleri amaç aldı. Erdoğan, "Türkiye’nin bölgeyi terörden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto maksadıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini ve terör örgütlerine dayanak verdiklerini düşünüyorum" dedi.
Erdoğan, ayrıyeten, "Perde gerisinden toplumları yönetme periyodu kapanmıştır" diye de belirtti.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu biçimde:
- Daha evvel katılacaklarını bildirdikleri halde Barış Pınarı Harekâtı'nı münasebet göstererek programlarını iptal edenler, büyük fırsatı kaçırmışlardır. Türkiye’nin bölgeyi terörden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto maksadıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum ve terör örgütlerine dayanak verdiklerini düşünüyorum. Ve bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok. Karşıysan, işte platform burası, gelirsin dokümanlarıyla ortaya koyarsın. Forumda farklı fikir ve dünya görüşünden insan bir ortaya gelmişken, bu tutum hiçbir demokratik ve etikliğe uyuşmuyor.
- Lozan Antlaşması, kabul edebileceklerimizin asgarisini oluşturuyordu.
- Hudutları terle ve kanla değil de masa başında cetvelle çizilerek oluşturulan devletlerin, hiçbir vakit gerçek devlet olamayacağı ortaya çıkmıştır.
- Türkiye’nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir toplumun özgürlüğünde yahut çıkarlarında gözü yoktur. Herkes Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da, Afrika’da, Balkanlar’da öbür niyetlerle at koşturuyor olabilir. Türkiye, yalnızca kardeşleriyle olan baht birliği sebebiyle oradadır. Bu, ‘bir damla petrolü bir damla kandan daha pahalı görenlerin’ asla anlayamayacağı büyük bir fazilettir.
- Misyon süremiz boyunca biz terör örgütleriyle hiçbir vakit masaya oturmadık, oturmuyoruz ve oturmayacağız. Öbürleri oturabilir, onlar da bizi o kadar ilgilendirmez.
- Biz ayrım yapmadan teröriste terörist demeye devam edeceğiz. Çabayı de sonuna kadar sürdüreceğiz.
- Kuzey Suriye'ye 30 bin TIR ile silah, araç gereç sokulması memleketler arası siyasetin neresinde yazıyor bize söylesinler.
- Perde gerisinden toplumları yönetme periyodu kapanmıştır.
- Dünyayı 5 daimi üyenin bir adedinin iki dudağı ortasına mahkum etmek insani değildir, adil değildir.
- Kendimiz için ne istiyorsak tüm dünya için onu istiyoruz. Zira biz Türkiye'yiz.
- Bizi terör örgütünün kalemşörlerinden değil, bizden dinleyin istiyoruz.