elektronikci
FD Üye
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Siyasetleri Kurulu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu Yükseköğretim Islahatı Siyaset Belgesi’nde ‘tematik’, ‘sınırlı alanda uzmanlaşmış’ ya da ‘çok taraflı üniversite’ olmak üzere yeni üç tip üniversite modeline yer verildi.
Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine nazaran, tüm devlet üniversitelerinde üniversite kurulları oluşturulacak. Üst idare kurul ile rektörden oluşacak, kurul üniversiteye takviye olan, hizmet eden, toplumla üniversite ortasında köprü kurabilecek şahıslar ortasından atanacak.
Rektör dahil tüm atamalarda üniversitelerin misyon ve amaçlarına uygun olarak yürütülmesi için paydaş görüşlerinin alınması, temel prensiplerden biri olacak. Yükseköğretimde çeşitlenen öğrenci profiline uygun talepleri karşılayabilecek, toplumsal ve ekonomik gelişime katkı sağlayabilecek, piyasaların çeşitlenen iş gücüne karşılık verebilecek, istihdamı arttırabilecek, artan rekabete ahenk sağlayabilecek bir üniversite gaye olacak.
Vakıf, devlet ve özel
Bu kapsamda üniversiteler ‘devlet’, ‘vakıf’ ve ‘özel’ misyonlarına nazaran konumlandırılacak ve ‘tematik’, ‘sınırlı alanda uzmanlaşmış’ ya da ‘çok taraflı üniversite’ olarak tekrar yapılandırılacak. Meslek yüksekokullarının her bölgede kurulacak olan ‘Bölgesel Mesleksel Eğitim Üniversiteleri’ne bağlanması öngörülüyor. Her bir ön lisans programının en az bir sektörel destekçisi olması benimsenecek.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.