Ergenekon'u para işleri karıştırdı Ergenekon'da mahkeme bugün tutuklu davalı Oğuz Alparslan Abdülkadir'i dinledi Abdülkadir, çapraz sorgusunda derneğin para işlerindeki karışıklıkları anlattı ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklardan Oğuz Alpaslan Abdülkadir'in çapraz sorgusu tamamlandı İstanbul 13 Ağır Suç Oluşturan Mahkemesince, Silivri Suç Oluşturan ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını yanıtlayan Abdülkadir, bir soru üstüne, Sedat Peker ve Sami Hoştan'ın Kuvayı Milliye 1919 Derneğine herhangi bir para yardımında bulunduklarını duymadığını söyledi ''Arkadaşı Nihat Gürkan'ın Mustafa Alpay'ı kendisiyle hangi amaçla tanıştırdığı'' sorulan Abdülkadir, Gürkan'ın derneğe genel sekreter olduğunu öğrendiğinde kendisine kızdığını ve Hüseyin Görüm'ün de bulunduğu Vatansever Kuvvetler Zor Birliğini kapattıran birey olduğu için Alpay'ı kendisiyle tanıştırdığını anlattı ''Özel Kuvvetler'' konusunu net bilmediğini, lakin Fikri Karadağ'ın arama kurtarma ekibine bu ismin verilmesine kızdığına şahit olduğunu aktaran Abdülkadir, derneğin dağıtılmış etkinlikleri için finansmanı nereden bulduğu sorulunca da Ankara'daki etkinliğe gitmek için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den 20 otobüs istendiğini ve benzin parası derneğe ait olmak üzere bu araçların alındığını belirtti Doğu Perinçek ve grubunun dernekle ilgisinin sorulması üstüne, hiçbir ilgileri olmadığını ifade eden Abdülkadir, bir telefon tapesinin hatırlatılması üzerine, Ulusal Kanal'dan olduğunu söyleyen Uysal Ot adlı kişinin kendisini arayarak, PKK'ya karşı yapacakları yürüyüş için derneğin de desteğini istediğini, o dönemde genel sekreterlik görevinden ayrıldığı için bu kişiyi geçiştirdiğini aktardı Savcı Pekgüzel'in, ''Gizli tanık 17, dernekte, vatanın elden gittiğini, halkın uyandırılması gerektiğini söylediğinizi belirtiyor'' demesi üzerine de Abdülkadir, muhalefet ettiğinin içten olduğunu belirterek, ''AKP'ye muhalefetim, bize sahip çıkmamasındandır Telafer günlerce bombalandı, sesi çıkmadı, Gazze'de çıktı'' dedi Abdülkadir'in konuşması sırasında, derneği kapattırmak için Mustafa Alpay'dan yardım istediğini, us aldığını çoğu kez söylemesi üstüne Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, ''Niye devlete gitmedin? Negatif gördüğün bir şeyin gidecek yeri bellidir Niye Mustafalara, Alpaylara gittin?'' diye sordu Abdülkadir de ''Gittim, savcılığa gittim, beni dikkate almadılar Alpay'la da buralarda bilinen biri varsa isim versin diye görüştüm'' dedi Tutsak sanıklardan Murat Çağlar, Abdülkadir'in ifadesinde dernekte yasa dışı şeyler yapıldığını söylediğini hatırlatarak, ''Dernekte uyuşturucu kullanıldığını duydunuz mu?'' diye sordu Oğuz Alpaslan Abdülkadir de ''Ben de sanıklarla birlikte kullandım Gördüm, duydum'' dedi ''MUSTAFA ALPAY, MUZAFFER TEKİN'İN ADAMI'' Esir davalı Fikri Karadağ, Abdülkadir'in, dernek binasının kanunsuz alındığı yönündeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını açıklama ederek, ''Dosyada gördük, 170 isme bildirim yapılmış Alaka göstermemişler Bizden de 2 dost gitti Onda bir usulsüzlük yok'' diye konuştu Tutuklu davalı Hüseyin Görüm de Sarıgül'den otobüs alındığının dürüst olmadığını savunarak, şunları kaydetti: ''Dernek, kendi imkanlarıyla 20 otobüs tuttu Hala da borçlu Abdülkadir'in istifa ettiğini de burada öğrendim, bana bildirmedi Keza ben, dediği gibi kimsenin adamı değilim Devletin herhangi bir biriminin adamıysam iftihar duyarım, ama değilim Abdülkadir, Mustafa Alpay için 'Genelkurmay'ın adamı' diyor Mustafa Alpay, Genelkurmay'ın yok Muzaffer Tekin'in adamıdır'' Tutuklu davalı Doğu Perinçek de Ulusal Kanal'ın tek başına herhangi bir eylem düzenlemesinin olası olmadığını, buna Emekçi Partisi'nin mutlaka dahil olması gerektiğini belirterek, ''PKK'ya karşısında yürüyüş biçiminde herhangi bir eylem de hiç yapılmamıştır Bu 'Uysal Ot'un nereden bittiğini anlayabilmiş değilim'' dedi