A Ulusal Kadro Başantrenörü Ergin Ataman, Shane Larkin'in elinden ameliyat olacağını, bu sebeple 10 Eylül Cumartesi günü oynanacak Fransa maçında forma giyemeyeceğini açıkladı.
Basın toplantısında konuşan Ergin Ataman "Biz çeyrek finalist olmak için tüm uğraşımızı vereceğiz. Larkin, oynamayacak çeyrek finalde. Ameliyat olması gerekiyor. Kendisiyle konuştuk. Karadağ maçında aldığı darbe güzelce kasvet yaşamış. Önemli bir yırtık kelam konusu. Maçlarda oynayamayacak. Topu bile tutamadığını söyledi. Larkin'in yerine oynayacak oyunculara talih doğmuş. Atakta zahmet yaratacak. Bizim için kasvet olsa da mazerete gerek yok. En düzgün formda oynayacağız. Melih Mahmutoğlu alanda olacak diye düşünüyorum" dedi.
Mazeret üretmediğini söyleyen Ergin Ataman "Ben mazeret üretmeyi seven biri değilim. Turnuvada yaşadığımız problemler var. Yaşadığımız olaylar dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamış şeyler. İspanya maçında çalınan teknik faulün dünyanın hiçbir yerinde çalınmayacağını düşünüyorum. Maçı kazansak küme birincisi olacağız. Bu hakem kusuru olamaz. Bu bir niyettir. Şuradaki atmosferi görüyorsunuz. Gürcistan'da biz bunu yaşayamadık. Ağustos ayından beri Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyoruz" sözlerini kullandı.
EuroBasket'te epeyce makus bir tertip yaşadıklarını söyleyen Ataman "Bu nasıl bir tertip? Bu nasıl bir Avrupa Şampiyonası? Biz çıkıp tekrar de maçımızı oynayacağız, yapacak bir şey yok!" diye konuştu.