iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
250 gr kurutulmuş iri siyah erik
200 gr orta yağlı kıyma
50 gr pirinç
12 su bardağı
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
3 çorba kaşığı toz şeker (45 gr)
3040 gr tereyağı
Erik Dolması
yemeğinin hazırlanışı:
Erikleri 10 dakika suda bekletin İyice yıkadıktan sonra 1 lt suda 15 dakika haşlayın Haşlama suyunu saklayın Kıymaya pirinci, tuz ve tarçını katın ve iyice yoğurun Erikleri bıçakla yarın Çekirdeklerini çıkarın Kıymalı iç ile doldurup kapatın Yayvan ve küçük bir tencereye dizin Terayağını küçük parçalar halinde kesip aralara koyun Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardağı erik suyu ekleyin Kısık ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra toz şekeri üstüne serpin Tencerenin ağzını kapatın 30 dakika kısık ateşte pişirin
250 gr kurutulmuş iri siyah erik
200 gr orta yağlı kıyma
50 gr pirinç
12 su bardağı
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
3 çorba kaşığı toz şeker (45 gr)
3040 gr tereyağı
Erik Dolması
yemeğinin hazırlanışı:
Erikleri 10 dakika suda bekletin İyice yıkadıktan sonra 1 lt suda 15 dakika haşlayın Haşlama suyunu saklayın Kıymaya pirinci, tuz ve tarçını katın ve iyice yoğurun Erikleri bıçakla yarın Çekirdeklerini çıkarın Kıymalı iç ile doldurup kapatın Yayvan ve küçük bir tencereye dizin Terayağını küçük parçalar halinde kesip aralara koyun Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardağı erik suyu ekleyin Kısık ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra toz şekeri üstüne serpin Tencerenin ağzını kapatın 30 dakika kısık ateşte pişirin