iltasyazilim
FD Üye
Erik Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kiloya yakın iri renkli eriklerden(al al olanlardan)
*1 yada 2 litre su
*1 5 bardak şeker
Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı Önce erikleri yıkayıp tencereye alalım, ben kabuğunu soymadım tadı rengi geçsin diye sonra üzerine de suyu hafif yüzeyini geçirecek kadar erikler yüzecek kadar koydum, şeker de size kalmış, oraya ateşe pişirdim, kabukları soyulunca ve suyun rengi koyulup kırmızımsı olunca pismiş demektir (eriğin fotosunu ve ismini sizlerle yorumda paylaşacağım) Afiyet olsun
*1 kiloya yakın iri renkli eriklerden(al al olanlardan)
*1 yada 2 litre su
*1 5 bardak şeker
Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı Önce erikleri yıkayıp tencereye alalım, ben kabuğunu soymadım tadı rengi geçsin diye sonra üzerine de suyu hafif yüzeyini geçirecek kadar erikler yüzecek kadar koydum, şeker de size kalmış, oraya ateşe pişirdim, kabukları soyulunca ve suyun rengi koyulup kırmızımsı olunca pismiş demektir (eriğin fotosunu ve ismini sizlerle yorumda paylaşacağım) Afiyet olsun