iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
2 kg anjelik erik
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım limonun suyu
Yapılışı;
Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp istediğiniz büyüklükte doğrayın
Pişireceğiniz tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün, bir gece bekletin
Ertesi gün ocağın altını yakın, tereyağını ekleyin, orta ateşte kaynatmaya başlayın
Reçelin suyu koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve beş dakika daha kaynatın
Reçeli geniş bir tepsiye dökün ve üzerini temiz bir tülbentle örtün
İstediğiniz kıvama gelene kadar 1 ila 3 gün arasında güneşte bekletin
Temiz kavanozlara doldurup buzdolabında bekletin
2 kg anjelik erik
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım limonun suyu
Yapılışı;
Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp istediğiniz büyüklükte doğrayın
Pişireceğiniz tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün, bir gece bekletin
Ertesi gün ocağın altını yakın, tereyağını ekleyin, orta ateşte kaynatmaya başlayın
Reçelin suyu koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve beş dakika daha kaynatın
Reçeli geniş bir tepsiye dökün ve üzerini temiz bir tülbentle örtün
İstediğiniz kıvama gelene kadar 1 ila 3 gün arasında güneşte bekletin
Temiz kavanozlara doldurup buzdolabında bekletin