Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erik Soslu Labneli Profiterol

Erik Soslu Labneli Profiterol

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erik Soslu Labneli Profiterol Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN :


*1 su bardağı su
*1 su bardağı un
*125 gr margarin
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çimdik tuz
*3 yumurta

KREMASI İÇİN :


*500 ml süt
*200 gr pınar labne
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 limonun kabuğunun rendesi
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya

ERİK SOSU iÇİN :


*yarım kilogram kırmızı erik
*1 çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta

Erik Soslu Labneli Profiterol Tarifi Yapılışı İlk olarak sosu yapıyoruz Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp üzerine şekeri dökün Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin
Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave edin Bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Kreması için labne, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeler pişirilir Sıcak kremanın içine tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılırKrema soğuyunca labne peyniri eklenip çırpılır
Hamuru için ; su, margarin,şeker ve tuz kalın tabanlı bir çelik tencereye alınır yağ eriyip su kaynayınca unu eklenir ve 34 dakika pişirilir ve ılımaya bırakılır Ilık hamura yumurtalar teker teker eklenip iyice yedirilir
Yağlanmış tepsiye birer tatlı kaşığı eklenir 180 dererece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir
Soğuyan krema ile doldurulan profiteroller erik sosu ile servis yapılır…AFİYET OLSUN…

*
 
858,497Konular
981,922Mesajlar
29,939Kullanıcılar
label212Son üye
Üst Alt