iltasyazilim
FD Üye
Erik Suyu ( Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo taze erik (Ben kırmızı erik kullandım)
*1, 52 su bardağı toz şeker
*2, 5 litre su
Erik Suyu ( Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı Tencereye yıkanmış ve kabuğu soyulmuş erikler ve su eklenerek kaynatılır Erikler yumuşadığında üzerine 1, 5 su bardağı toz şeker ekleyin Karıştırın Şeker oranı yetersizse yarım su bardağı daha toz şeker ekleyin (Eriklerin lezzetine göre şeker ölçüsü farklılık gösterebilir )
Hazırlamış olduğumuz erik suyu blendırdan geçirilip ılık olması için bekletilir Soğuyan erik suyu şişelere doldurulur İsterseniz buzdolabına koyup soğuk olarak tüketebilirsiniz İsterseniz buzluğa atıp kışın tüketin Şimdiden afiyet olsun
Not: Ben eriği süzmedim posasıyla birlikte blendırdan geçirdim çoçuklarım içeçek posalı olsun diye isterseniz siz süzerek şişleyebilirsiniz
Kalan erikleri de biraz daha şekerle kaynatıp marmelat yapabilirsiniz
*1 kilo taze erik (Ben kırmızı erik kullandım)
*1, 52 su bardağı toz şeker
*2, 5 litre su
Erik Suyu ( Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı Tencereye yıkanmış ve kabuğu soyulmuş erikler ve su eklenerek kaynatılır Erikler yumuşadığında üzerine 1, 5 su bardağı toz şeker ekleyin Karıştırın Şeker oranı yetersizse yarım su bardağı daha toz şeker ekleyin (Eriklerin lezzetine göre şeker ölçüsü farklılık gösterebilir )
Hazırlamış olduğumuz erik suyu blendırdan geçirilip ılık olması için bekletilir Soğuyan erik suyu şişelere doldurulur İsterseniz buzdolabına koyup soğuk olarak tüketebilirsiniz İsterseniz buzluğa atıp kışın tüketin Şimdiden afiyet olsun
Not: Ben eriği süzmedim posasıyla birlikte blendırdan geçirdim çoçuklarım içeçek posalı olsun diye isterseniz siz süzerek şişleyebilirsiniz
Kalan erikleri de biraz daha şekerle kaynatıp marmelat yapabilirsiniz