iltasyazilim
FD Üye
Erik Tatlısı (Erik Aşı) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuru erik ( güvem eriği )
*1, 5 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*Üzerine kavrulmuş susam
Erik Tatlısı (Erik Aşı) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler ? dilerim herkese
Sizlerle pek bilinmeyen yöresel Bir tatlı olan erik aşını paylaşmak istedim Çok kolay ve hafif bir tatlı
1
*İlk önce erikleri yıkayıp 5 su bardağı suyla birlikte ocağa koyup kısık ateşte erikler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz Yaklaşık 1015 dakika
*Onları ocağa koyunca diğer yandan yağla bilikte unu çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Hafif yanlız rengi dönmeyecek
*Erikler yumuşayınca şekeri ilave edip iki dakika daha kaynatıyoruz
*Ilınınca unun içine iki su bardağı soğuk su ilave edip karıştırıyoruz
*Daha sonra bu karışımı kaynayan eriklerin içine karıştıra karıştıra yavaş yavaş döküyoruz
*Bu aşamada çırpma teli kullanmıyoruz ki erikler dağılmasın
*Bir iki dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp kâselere pay ediyoruz
*Soğuyunca üzerine kavrulmuş köy susamı koyup servis ediyoruz
*İsterseniz ceviz, fındık, fıstık ta koyabilirsiniz ama orjinali susamla servis edilir
Afiyet olsun
*500 gr kuru erik ( güvem eriği )
*1, 5 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*Üzerine kavrulmuş susam
Erik Tatlısı (Erik Aşı) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler ? dilerim herkese
Sizlerle pek bilinmeyen yöresel Bir tatlı olan erik aşını paylaşmak istedim Çok kolay ve hafif bir tatlı
1
*İlk önce erikleri yıkayıp 5 su bardağı suyla birlikte ocağa koyup kısık ateşte erikler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz Yaklaşık 1015 dakika
*Onları ocağa koyunca diğer yandan yağla bilikte unu çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Hafif yanlız rengi dönmeyecek
*Erikler yumuşayınca şekeri ilave edip iki dakika daha kaynatıyoruz
*Ilınınca unun içine iki su bardağı soğuk su ilave edip karıştırıyoruz
*Daha sonra bu karışımı kaynayan eriklerin içine karıştıra karıştıra yavaş yavaş döküyoruz
*Bu aşamada çırpma teli kullanmıyoruz ki erikler dağılmasın
*Bir iki dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp kâselere pay ediyoruz
*Soğuyunca üzerine kavrulmuş köy susamı koyup servis ediyoruz
*İsterseniz ceviz, fındık, fıstık ta koyabilirsiniz ama orjinali susamla servis edilir
Afiyet olsun