Erik Ve Kiraz Suyu Tanımı İçin Materyaller
- 9-10 tane erik
- 300 gram kiraz ya da başınıza nazaran
- 1 buçuk litre su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 çubuk tarçın
- 2 tane karanfil
Erik Ve Kiraz Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Erik ve kirazın çekirdekleri çıkartılır ve erik dilimlenir (4 kesim formunda falan)
- Su ve şeker eklenilir. Ocağa alıp kaynatılır.
- Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu tarçın ve karanfil eklenir (Ben tarçını 5 dakika bekletip çektim)
- 25 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır tezgahta sıcaklığı atsın diye.
- Blendırla çekilir ve süzgeçle süzülür.
- Sonra buzdolabına ve soğuduktan sonra içilir (Eğer kıvamı katı geldiyse su ekleyebilirsiniz) Şimdiden deneyenlere afiyet olsun