iltasyazilim
FD Üye
Erik Ve Kirazlı Komposto Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr Erik
*100 gr Kiraz (Renk vermesi için kan kırmızı kiraz olsun)
*1 adet Limon
*4 yemek kaşığı şeker
*1 25 lt Su
*5 adet karanfil
*1 adet çubuk tarçın
Erik Ve Kirazlı Komposto Tarifi Yapılışı Kirazlarımızı ve eriklerimizi yıkayıp dilimliyoruz
Tenceremize 1 25 lt suyu ekleyip kaynatalım
Kaynayan suyumuza 1 adet limonun suyunu, çubuk tarçını, karanfili ve şekerimizi koyalım
Ardından malzemenin karışması için 1dk kaynatalım, kiraz ve eriği içine koyalım 10 dk kaynatalım *(Kaynarken eriklerin kabukları soyulacaktır tencereyi ateş üstünden aldıktan sonra kabukları ayırabilirsiniz)
Pişirme işlemi bittikten sonra sıcak vaziyette kavanoza dolduralım
Dışarıda serinlemesine müteakip soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz
SOĞUK İÇİLİR
AFİYET OLSUN
*500 gr Erik
*100 gr Kiraz (Renk vermesi için kan kırmızı kiraz olsun)
*1 adet Limon
*4 yemek kaşığı şeker
*1 25 lt Su
*5 adet karanfil
*1 adet çubuk tarçın
Erik Ve Kirazlı Komposto Tarifi Yapılışı Kirazlarımızı ve eriklerimizi yıkayıp dilimliyoruz
Tenceremize 1 25 lt suyu ekleyip kaynatalım
Kaynayan suyumuza 1 adet limonun suyunu, çubuk tarçını, karanfili ve şekerimizi koyalım
Ardından malzemenin karışması için 1dk kaynatalım, kiraz ve eriği içine koyalım 10 dk kaynatalım *(Kaynarken eriklerin kabukları soyulacaktır tencereyi ateş üstünden aldıktan sonra kabukları ayırabilirsiniz)
Pişirme işlemi bittikten sonra sıcak vaziyette kavanoza dolduralım
Dışarıda serinlemesine müteakip soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz
SOĞUK İÇİLİR
AFİYET OLSUN