Erikli Dolma Erikli Dolma Malzemeler 250 gr yağlı kıyma 2 adet patlıcan ½ kg kabak 6 adet dolmalık biber 125 gr asma yaprağı ½ kg domates 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 2 yemek yemek kaşığı margarin ½ kg can eriği 23 adet soğan ½ baş sarımsak ½ nehir kaşığı karabiber 1 dere kaşığı tuzlu Yemeğin Tarifi Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın Yaprakları hafifçe haşlayın Pirinci ayıklayın ve yıkayın Soğan ve sarmısakları ince kıyın Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve küçük minik doğrayın Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi en ince ayrıntısına kadar karıştırın Pirinci ek ederek yoğurun Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın Dolmaları tencereye yerleştirin Yaprakları doldurup farklı bir tencereye yerleştirin Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ek ederek dolmaları önce seri daha sonra yavaş ateşte pişirin Dolmalar dinlendikten daha sonra eriklerle birlikte servis yapın Afiyet Olsun!eriklidolma5c4f50bc7520ealt id