iltasyazilim
FD Üye
Erikli Galette Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*250 gr çok soğuk tereyağı (30 dk buzlukta bekletin)
*400 gr un
*30 gr şeker
*7 gr tuz
*Yarım su bardağı çok soğuk su (buzdolabından)
*1 çay kaşığı* elma sirkesi
*4 adet erik (anjelik)
*1+1 yemek kaşığı* şeker
*20 gr eritilmiş tereyağı
Erikli Galette Tarifi Yapılışı Hamur için rondoda tereyağı un şeker ve tuzu öğütün Rondo yerine tereyağını rendeleyip diğer malzemeler ile karıştırabilirsiniz Suyu sirke ile karıştırıp iyice soğutup hamur toparlanana kadar ilave edin belki 1 2 yemek kaşığı* eksik koyabilirsiniz, kontrollü ilerleyin Hamuru ben 2 ye bölüp 2 küçük galete yaptım siz ister 1 büyük ister 2 küçük yapabilirsiniz Hamuru 2 ye bölüp veya tek parça olarak strech filme sarin ve o gün yapacaksanız 1 saat buz dolabında soğutun Ama en iyi sonuç ertesi gün kullanırsanız oluyor
Erikleri önce yarı yarıya bölüp sonra ince ince dilimleyin ve 1 yemek kaşığı* şeker ile karıştırın Dilerseniz tarcın de koyabilirsiniz
Hamuru incecik yuvarlak açın ve 1 saat daha buz dolabında o şekilde soğutun
Tam ortasına (kenar mesafesi bırakarak) 1 yemek kaşığı şeker serpin Üzerine erikleri resimdeki gibi dizin Açıkta kalan hamuru eriklerin üzerine kapatın Üzerine tereyağı sürün ve az şeker serpin
Yağlı kağıt üzerinde fırın tepsinizde 190 derece sıcak fırında* 40 dk pişirin ( ilk 20 dk tepsiyi fırının en altına yerleştirin Sonraki 20 dk boyunca ise tepsiyi üst rafa yerleştirin) Afiyetler olsun?
Not: bu hamuru şekersiz yaparak istediğiniz malzemeler ile yapabilirsiniz (dilediğiniz sebzeler, peynirler, tavuk, et vs)
*250 gr çok soğuk tereyağı (30 dk buzlukta bekletin)
*400 gr un
*30 gr şeker
*7 gr tuz
*Yarım su bardağı çok soğuk su (buzdolabından)
*1 çay kaşığı* elma sirkesi
*4 adet erik (anjelik)
*1+1 yemek kaşığı* şeker
*20 gr eritilmiş tereyağı
Erikli Galette Tarifi Yapılışı Hamur için rondoda tereyağı un şeker ve tuzu öğütün Rondo yerine tereyağını rendeleyip diğer malzemeler ile karıştırabilirsiniz Suyu sirke ile karıştırıp iyice soğutup hamur toparlanana kadar ilave edin belki 1 2 yemek kaşığı* eksik koyabilirsiniz, kontrollü ilerleyin Hamuru ben 2 ye bölüp 2 küçük galete yaptım siz ister 1 büyük ister 2 küçük yapabilirsiniz Hamuru 2 ye bölüp veya tek parça olarak strech filme sarin ve o gün yapacaksanız 1 saat buz dolabında soğutun Ama en iyi sonuç ertesi gün kullanırsanız oluyor
Erikleri önce yarı yarıya bölüp sonra ince ince dilimleyin ve 1 yemek kaşığı* şeker ile karıştırın Dilerseniz tarcın de koyabilirsiniz
Hamuru incecik yuvarlak açın ve 1 saat daha buz dolabında o şekilde soğutun
Tam ortasına (kenar mesafesi bırakarak) 1 yemek kaşığı şeker serpin Üzerine erikleri resimdeki gibi dizin Açıkta kalan hamuru eriklerin üzerine kapatın Üzerine tereyağı sürün ve az şeker serpin
Yağlı kağıt üzerinde fırın tepsinizde 190 derece sıcak fırında* 40 dk pişirin ( ilk 20 dk tepsiyi fırının en altına yerleştirin Sonraki 20 dk boyunca ise tepsiyi üst rafa yerleştirin) Afiyetler olsun?
Not: bu hamuru şekersiz yaparak istediğiniz malzemeler ile yapabilirsiniz (dilediğiniz sebzeler, peynirler, tavuk, et vs)