iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet yumurta 34 su bardağı pudra şekeri 80 gram tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı vanilya özütü 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 12 su bardağı toz badem 1 çay kaşığı tarçın 10 adet orta boy mürdüm eriği Fırın kalıbını yağlamak için:
12 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın Pudra şekeri ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyip karıştırma işlemini 23 dakika daha sürdürün Yoğurt ve vanilya özütünü katıp pürüzsüz bir krema kıvamı alana kadar karıştırma işlemini sürdürün Un, kabartma tozu, toz badem ve tarçını ayrı bir kaba eleyin Rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın Katı malzemeleri çırpılmış sıvı malzemelerle harmanlayın (Kek hamurunuz tereyağlı olduğu için alışık olduğunuz kek hamurlarından bir parça daha koyu olmalı) Kıvam alan kek hamurunu yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız mürdüm eriklerini ince ince dilimleyin Kekin üzerine gelişigüzel şekilde yerleştirdiğiniz erik dilimlerinin üzerine hafifçe bastırın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 4550 dakika kadar pişirin Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından dikkatli bir şekilde çıkardığınız erikli keki dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın
3 adet yumurta 34 su bardağı pudra şekeri 80 gram tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı vanilya özütü 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 12 su bardağı toz badem 1 çay kaşığı tarçın 10 adet orta boy mürdüm eriği Fırın kalıbını yağlamak için:
12 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın Pudra şekeri ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyip karıştırma işlemini 23 dakika daha sürdürün Yoğurt ve vanilya özütünü katıp pürüzsüz bir krema kıvamı alana kadar karıştırma işlemini sürdürün Un, kabartma tozu, toz badem ve tarçını ayrı bir kaba eleyin Rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın Katı malzemeleri çırpılmış sıvı malzemelerle harmanlayın (Kek hamurunuz tereyağlı olduğu için alışık olduğunuz kek hamurlarından bir parça daha koyu olmalı) Kıvam alan kek hamurunu yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız mürdüm eriklerini ince ince dilimleyin Kekin üzerine gelişigüzel şekilde yerleştirdiğiniz erik dilimlerinin üzerine hafifçe bastırın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 4550 dakika kadar pişirin Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından dikkatli bir şekilde çıkardığınız erikli keki dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın