iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
500 gr mürdüm eriği
1 çay bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
1 poşet köpürtülmüş şanti
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı ilave ediyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz Kup bardaklara kremamızı paylaştırıyoruz
Soğumaya bırakıyoruz Erikleri ikiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz Erikleri küp doğruyoruz Tavaya erikleri ve toz şekeri koyuyoruz, pişiriyoruz Çubuk tarçını da koyup pişimeye devam ediyoruz Erik kendi suyunu bırakıyor Erikler pişince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Kuptaki kremaların üzerine pişirdiğimiz eriği paylaştırıyoruz Üzerlerini de köpürtülmüş şantiyle süsleyerek servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
500 gr mürdüm eriği
1 çay bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
1 poşet köpürtülmüş şanti
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı ilave ediyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz Kup bardaklara kremamızı paylaştırıyoruz
Soğumaya bırakıyoruz Erikleri ikiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz Erikleri küp doğruyoruz Tavaya erikleri ve toz şekeri koyuyoruz, pişiriyoruz Çubuk tarçını da koyup pişimeye devam ediyoruz Erik kendi suyunu bırakıyor Erikler pişince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Kuptaki kremaların üzerine pişirdiğimiz eriği paylaştırıyoruz Üzerlerini de köpürtülmüş şantiyle süsleyerek servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta