Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erişte (Kış Hazırlıkları 1)

Erişte (Kış Hazırlıkları 1)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erişte (Kış Hazırlıkları 1) Tarifi İçin Malzemeler

*4 kg un
*3 yemek kaşığı irmik
*15 adet yumurta
*8 yemek kaşığı tuz
*8 su bardağı su
*Bezeleri açmak için yaklaşık yarım kg un

Erişte (Kış Hazırlıkları 1) Tarifi Yapılışı Yaz bitmek üzere Artık kış hazırlıkları başladı Erişte ile ilk hazırlığmıza başladık Besleyici değeri yüksek olan erişteyi özellikle kışın severek yiyoruz
Evet gelelim Erişte hazırlığına; Malzemeler yavaş yavaş eklenir ve Hamurumuz yoğurulur Bezeler yapılır Yaklaşık 23 beze çıkıyor Bezeleri yaklaşık çay tepsisi büyüklüğünde açıyoruz Açılan bezeleri düz bir ortama sererek kendi halinde kuruması sağlanıyor ( Bazı yörelerde sacta ateşte çevirerek hafif pişirilir) Yaklaşık 30 dakika45 dakika sonra kesme işlemine başlıyoruz Bir yufkayı fotografta görüldüğü gibi önce ikiye sonra dörde bölüyoruz Daha sonra dört çeyreği üst üste konur yaklaşık iki parmak genişliğinde kesilir Fotoğrafta görüldüğü gibi üst üste koyarak dörderli veya altılı ( nasıl rahat kesebilirsenuz o kadar sayıda) ince ince kesiyoruz Kestigimiz eristeleri temiz bir bez üstüne serip yaklaşık 34 gün oda ısısında kuruması sağlanır
Kuruyan erişte bez torba içerisinde saklanır Tam kurumadan kaldirirsak küflenme olabilir Naylon poşet lerde saklanırlar da kuflenme görülebilir Tam kurumuş, bez torbalara konmuş erişte fazla güneş görmeyen nesil serin yerde muhafaza edilmelidir AFİYET OLSUN
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt