iltasyazilim
FD Üye
Erişte Pilavı (Burdur Yöresi Erişteli Aş) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket erişte (500 gr)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*34 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
Erişte Pilavı (Burdur Yöresi Erişteli Aş) Tarifi Yapılışı Yağlarımızı tencereye alalım Tereyağı eriyince üzerine eriştelerimizi atalım ve kavuralım Kavrulduktan sonra tuzu ve suyu ekleyelim Kısık ateşte pişmeye bırakalım Suyunu iyice çekince kapağının altına 1 bez veye kağıt havlu koyup demlemeye bırakalım 15 dk falan demlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun
(Erişteyi tavada kavurmak yerine önce fırınlayıp kızartıp sonra tavada aynı şekilde de yapabilirsiniz )
*1 paket erişte (500 gr)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*34 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
Erişte Pilavı (Burdur Yöresi Erişteli Aş) Tarifi Yapılışı Yağlarımızı tencereye alalım Tereyağı eriyince üzerine eriştelerimizi atalım ve kavuralım Kavrulduktan sonra tuzu ve suyu ekleyelim Kısık ateşte pişmeye bırakalım Suyunu iyice çekince kapağının altına 1 bez veye kağıt havlu koyup demlemeye bırakalım 15 dk falan demlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun
(Erişteyi tavada kavurmak yerine önce fırınlayıp kızartıp sonra tavada aynı şekilde de yapabilirsiniz )