iltasyazilim
FD Üye
Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr erişte ( isteğe göre degişebilir)
*50 gr paket yağ ya da tereyağı
*Yarım demet maydanoz
*25 su bardağı su ( değişebilir aşağıda resimde ne kadar olacağı verilmiştir)
*Tuz
Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı ? Öncelikle yağımızı tenceremizde eritiyoruz
? Daha sonra eriştelerimizi içine ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
? Pembeleşen eriştemize suyumuzu ve ardından tuzumuzu ekleyip pişiriyoruz
(Su eriştelerimizi biraz geçse yeterlidir yine pişirirken kontrol edersiniz ve ekleme yapabilirsiniz Suyun sıcak veya soğuk olması önemli değil )
? Suyunu biraz çektikten sonra maydanozlarımızı ufak ufak doğrayıp içine ekliyoruz ve birazda bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz
? iyice suyunu çektikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz (Kısık ateşte pişecek)
*250 gr erişte ( isteğe göre degişebilir)
*50 gr paket yağ ya da tereyağı
*Yarım demet maydanoz
*25 su bardağı su ( değişebilir aşağıda resimde ne kadar olacağı verilmiştir)
*Tuz
Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı ? Öncelikle yağımızı tenceremizde eritiyoruz
? Daha sonra eriştelerimizi içine ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
? Pembeleşen eriştemize suyumuzu ve ardından tuzumuzu ekleyip pişiriyoruz
(Su eriştelerimizi biraz geçse yeterlidir yine pişirirken kontrol edersiniz ve ekleme yapabilirsiniz Suyun sıcak veya soğuk olması önemli değil )
? Suyunu biraz çektikten sonra maydanozlarımızı ufak ufak doğrayıp içine ekliyoruz ve birazda bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz
? iyice suyunu çektikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz (Kısık ateşte pişecek)