iltasyazilim
FD Üye
Erişte Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*2 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Su
Erişte Yapımı Tarifi Yapılışı Yumurta, tuz ,yağ ve süt bir kapta karıştırılır Üzerine un eklenip yoğrulur Hamur kıvamına gelinceye kadar azar azar su eklenir Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilir Yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakılır Hamur bezelere ayrılıp biraz kalın olacak şekilde açılır ( ben 4 bezeye ayırdım) açılan hamurlar bez bir örtü üzerinde ara sıra ters düz çevrilerek yaklaşık 2 saat kurumaya bırakılır Daha sonra küçük şeritler halinde kesilir (dilerseniz minik kareler şeklinde de kesebilirsiniz ) kesilen hamurlar tekrardan bez örtü üzerine alınır Yaklaşık 45 gün kurumaya bırakılır Kurutma aşamasında da ara ara karıştırabilirsiniz İyice kuruttuktan sonra bez torbada serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz (ben deneme amaçlı yaptım Fotoğrafta tepsideki kadar çıktı Yaklaşık 3 kase kadar Dilerseniz ölçüleri arttırıp daha fazla yapabilirsiniz )
*5 su bardağı un
*2 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Su
Erişte Yapımı Tarifi Yapılışı Yumurta, tuz ,yağ ve süt bir kapta karıştırılır Üzerine un eklenip yoğrulur Hamur kıvamına gelinceye kadar azar azar su eklenir Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilir Yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakılır Hamur bezelere ayrılıp biraz kalın olacak şekilde açılır ( ben 4 bezeye ayırdım) açılan hamurlar bez bir örtü üzerinde ara sıra ters düz çevrilerek yaklaşık 2 saat kurumaya bırakılır Daha sonra küçük şeritler halinde kesilir (dilerseniz minik kareler şeklinde de kesebilirsiniz ) kesilen hamurlar tekrardan bez örtü üzerine alınır Yaklaşık 45 gün kurumaya bırakılır Kurutma aşamasında da ara ara karıştırabilirsiniz İyice kuruttuktan sonra bez torbada serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz (ben deneme amaçlı yaptım Fotoğrafta tepsideki kadar çıktı Yaklaşık 3 kase kadar Dilerseniz ölçüleri arttırıp daha fazla yapabilirsiniz )