iltasyazilim
FD Üye
Erişte Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı ılımış süt
*2, 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*6, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Erişte Tarifi Yapılışı Derin bir kaba Un ilave edilip ortasına havuz açılır Yumurta, sıvı yağ, tuz eklenip yoğurulmaya başlanır Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ekleyiniz Hamurunuzun kıvamını anlamak için ortadan ikiye bıçakla kesin boşluklar kalmadıysa hamur hazır demektir 20 dk dinlenmeye bırakın Minik parçalara bölüp az unla hamur toplarınızı açmaya başlayın Bezin üzerine kurumaya bırakın Ben kuruma işlemini hızlandırmak için 2 dk fırında beklettim Fırından çıkardığınız hamurları 1 er cm kalınlığında kesin ( çorba için 1 er cm ) kesilen hamurları tekrar fırınlayın Renkleri değişmeye başlayınca fırından alın Eriştelerinizi kavanozlarda saklayabilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı ılımış süt
*2, 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*6, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Erişte Tarifi Yapılışı Derin bir kaba Un ilave edilip ortasına havuz açılır Yumurta, sıvı yağ, tuz eklenip yoğurulmaya başlanır Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ekleyiniz Hamurunuzun kıvamını anlamak için ortadan ikiye bıçakla kesin boşluklar kalmadıysa hamur hazır demektir 20 dk dinlenmeye bırakın Minik parçalara bölüp az unla hamur toplarınızı açmaya başlayın Bezin üzerine kurumaya bırakın Ben kuruma işlemini hızlandırmak için 2 dk fırında beklettim Fırından çıkardığınız hamurları 1 er cm kalınlığında kesin ( çorba için 1 er cm ) kesilen hamurları tekrar fırınlayın Renkleri değişmeye başlayınca fırından alın Eriştelerinizi kavanozlarda saklayabilirsiniz Afiyet olsun