iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı ev eriştesi
2 çorba kaşığı tereyağı
45 su bardağı et suyu veya su
200 gram ceviz içi
Tuz
Erişteli Bulgur Pilavı Yapılışı
EV eriştesini tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun Yıkanmış ve süzülmüş pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu veya suyu ilave edin Tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın Diğer yanda ceviz içini bıçakla incecik kıyın Demlenen pilavı servis tabağına alın ve üzerine ceviz içini serpin Kaburga söğürmesi ile birlikte sıcak olarak servis yapın
Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı ev eriştesi
2 çorba kaşığı tereyağı
45 su bardağı et suyu veya su
200 gram ceviz içi
Tuz
Erişteli Bulgur Pilavı Yapılışı
EV eriştesini tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun Yıkanmış ve süzülmüş pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu veya suyu ilave edin Tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın Diğer yanda ceviz içini bıçakla incecik kıyın Demlenen pilavı servis tabağına alın ve üzerine ceviz içini serpin Kaburga söğürmesi ile birlikte sıcak olarak servis yapın