iltasyazilim
FD Üye
Erişteli Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*2 patates( küp şekli)
*3 avuç erişte
*1 tavuk bulyonu
*1 çay kaşığı tuz kara ve kırmızı biber
*2 yemek kaşığı salça ( 1 ini biber kullandım)
*1 yemek kaşığı tereyağ
Erişteli Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı
( ayrı bir kapta mercimeğimizi 5 dk kaynatıp süzüyoruz)
Tenceremize göz kararı sıvı yağ ve tereyağını alıp eritirken yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip pişiriyoruz
Pişen soğanlara salçayı ekleyip kokusunu çıkartıyoruz Bulyon ve baharatları da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra küp doğradığımız patateskeri ekliyoruz
1, 2 dk karıştırdıktan sonra mercimeği ekleyip üzerine tencerenin yarısını geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Son olarak patatesler pişmişse eğer erişteleri ekleyip birkaç dk daha pişiriyoruz ( erişteleri kontrol edip pişmişse afiyetle tüketebiliriz )
Hanımlar ben tariflerimde genelde göz kararı çok az sıvı yağ kullanıyorum sağlık açısından orjinal tereyağını kullanmayı unutmayın
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*2 patates( küp şekli)
*3 avuç erişte
*1 tavuk bulyonu
*1 çay kaşığı tuz kara ve kırmızı biber
*2 yemek kaşığı salça ( 1 ini biber kullandım)
*1 yemek kaşığı tereyağ
Erişteli Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı
( ayrı bir kapta mercimeğimizi 5 dk kaynatıp süzüyoruz)
Tenceremize göz kararı sıvı yağ ve tereyağını alıp eritirken yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip pişiriyoruz
Pişen soğanlara salçayı ekleyip kokusunu çıkartıyoruz Bulyon ve baharatları da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra küp doğradığımız patateskeri ekliyoruz
1, 2 dk karıştırdıktan sonra mercimeği ekleyip üzerine tencerenin yarısını geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Son olarak patatesler pişmişse eğer erişteleri ekleyip birkaç dk daha pişiriyoruz ( erişteleri kontrol edip pişmişse afiyetle tüketebiliriz )
Hanımlar ben tariflerimde genelde göz kararı çok az sıvı yağ kullanıyorum sağlık açısından orjinal tereyağını kullanmayı unutmayın