iltasyazilim
FD Üye
Erişteli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı erişte
*2 yemek kaşığı un
*2 çay kaşığı tuz
*1 yumurta
*2 küp ev yapımı et yada tavuk suyu
*6 su bardağı su
*Hazırda haşlanmış nohutunuz varsa ekleyebilirsiniz ben eklemedim
Üzeri için;
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Nane
*Biraz pul biber
Erişteli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Yoğurdu, yumurtayı, et sularını, unu, tuzu ve çok az naneyi tencereye koyup orta ateşte karıştırın Çırpıcıyla kaynamaya başlayana kadar çırpın Kaynamak üzereyken sıcak suyumuzu ekliyoruz Yıkadığımız pirinçleri ve erişteleri ekliyoruz, karıştırıyoruz
Kısık ateşte ara ara karıştırarak pirinç ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz Suyu az gelirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz
Çorbamız hazır olunca tereyağı ve biraz sıvı yağıyla naneyi ve pul biberi yakıyoruz
Çorbamıza ekliyoruz çorbamız hazır
Afiyet olsun
*2 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı erişte
*2 yemek kaşığı un
*2 çay kaşığı tuz
*1 yumurta
*2 küp ev yapımı et yada tavuk suyu
*6 su bardağı su
*Hazırda haşlanmış nohutunuz varsa ekleyebilirsiniz ben eklemedim
Üzeri için;
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Nane
*Biraz pul biber
Erişteli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Yoğurdu, yumurtayı, et sularını, unu, tuzu ve çok az naneyi tencereye koyup orta ateşte karıştırın Çırpıcıyla kaynamaya başlayana kadar çırpın Kaynamak üzereyken sıcak suyumuzu ekliyoruz Yıkadığımız pirinçleri ve erişteleri ekliyoruz, karıştırıyoruz
Kısık ateşte ara ara karıştırarak pirinç ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz Suyu az gelirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz
Çorbamız hazır olunca tereyağı ve biraz sıvı yağıyla naneyi ve pul biberi yakıyoruz
Çorbamıza ekliyoruz çorbamız hazır
Afiyet olsun