iltasyazilim
FD Üye
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı erişte
*Salça
*Et suyu(isteğe göre)
*Kemik suyu(isteğe göre)
*Sıvı yağ
*Tereyağ
*Tuz
*Kimyon(isteğe göre)
*Muskat(isteğe göre)
*Su
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Yeşil mercimeği yıkayıp bir tencereye alalım Üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika haşlayalım ki kara suyunu akıtalım Haşladığımız mercimeğin suyunu süzüp bir kenara alalım Düdüklü tencereye sıvı yağ ve lezzet vermesi için bir çay kaşığı kadar tereyağ ekleyelim, ocağı yakalım Yağ ısınınca doğranmış kuru soyanları ekleyip pembeleşene kadar pişirelim Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ve daha önceden buz poşetlerine doldurulup dondurulmuş et ve kemik suyunu da ekleyip salça pişene kadar karıştıralım Ardından yeşil mercimeği, tuzu ve arzuya göre kimyon ve azıcık muskat (ben gaz yapmaması için tüm bakliyat yemeklerinde ikisini de kullanırım) rendeleyerek ekleyelim Biraz kavurduktan sonra sıcak su ekleyip düdüklünün kapağını kapatalım Düdüklünün buharı çıktıktan sonra 5 dakika pişirip ocağı kapatalım Düdüklü soğuyup açılabildikten sonra içine erişteyi ekleyip erişteler pişene kadar pişirelim Afiyet olsun
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı erişte
*Salça
*Et suyu(isteğe göre)
*Kemik suyu(isteğe göre)
*Sıvı yağ
*Tereyağ
*Tuz
*Kimyon(isteğe göre)
*Muskat(isteğe göre)
*Su
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Yeşil mercimeği yıkayıp bir tencereye alalım Üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika haşlayalım ki kara suyunu akıtalım Haşladığımız mercimeğin suyunu süzüp bir kenara alalım Düdüklü tencereye sıvı yağ ve lezzet vermesi için bir çay kaşığı kadar tereyağ ekleyelim, ocağı yakalım Yağ ısınınca doğranmış kuru soyanları ekleyip pembeleşene kadar pişirelim Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ve daha önceden buz poşetlerine doldurulup dondurulmuş et ve kemik suyunu da ekleyip salça pişene kadar karıştıralım Ardından yeşil mercimeği, tuzu ve arzuya göre kimyon ve azıcık muskat (ben gaz yapmaması için tüm bakliyat yemeklerinde ikisini de kullanırım) rendeleyerek ekleyelim Biraz kavurduktan sonra sıcak su ekleyip düdüklünün kapağını kapatalım Düdüklünün buharı çıktıktan sonra 5 dakika pişirip ocağı kapatalım Düdüklü soğuyup açılabildikten sonra içine erişteyi ekleyip erişteler pişene kadar pişirelim Afiyet olsun